A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ “GALLERY” Κώστα Αδάμου

E-mail Εκτύπωση

egeniaAΤην Τρίτη 6 Νοεμβρίου2012 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του γνωστού Καλαμπακιώτη Καλλιτέχνη- Ζωγράφου ΚΩΣΤΑ ΑΔΑΜΟΥ όπου χαιρέτισε ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου

egeniaBΧαι­ρε­τι­σμός

Κα­λαμ­πά­κα, 6 Νο­εμ­βρί­ου 2012

Α­ξι­ό­τι­με κ. Δή­μαρ­χε,

αι­δε­σι­μο­λο­γι­ώ­τα­τε π. Ευ­άγ­γε­λε,

ο­σι­ώ­τα­τες μο­να­χές, κυ­ρί­ες και κύ­ριοι,

Η πα­ρου­σί­α μας α­πό­ψε ε­δώ για να α­πευ­θύ­νου­με έ­ναν σύν­το­μο χαι­ρε­τι­σμό, μετά α­πό την πρό­σκλη­ση και πα­ρό­τρυν­ση του ί­διου του καλ­λι­τέ­χνη, ως πα­λαι­οί γνώ­ρι­μοι και συ­νερ­γά­τες, α­πο­τε­λεί εκ­δή­λω­ση τι­μής και α­να­γνω­ρί­σε­ως στο πρό­σω­πο και το έρ­γο του Κώ­στα Α­δά­μου. Τι­μού­με και α­να­γνω­ρί­ζου­με πρω­τί­στως τον άν­θρω­πο με το α­νε­κτί­μη­το ή­θος, την σε­μνό­τη­τα, την τα­πεί­νω­ση, την ντρο­πα­λό­τη­τα και την α­πλό­τη­τα. Τι­μού­με τον πι­στό φί­λο, τον ε­ξαί­ρε­το συ­νερ­γά­τη και συ­νο­δοι­πό­ρο. Τι­μού­με τον κό­πο και τον μό­χθο του, τις α­γω­νί­ες και τους α­γώ­νες του, το με­ρά­κι και το πλού­σιο τα­λέν­το του, την δύ­να­μη της ψυ­χής του, την έμ­πνευ­ση, το ό­ρα­μα και την δη­μι­ουρ­γι­κό­τη­τά του.

egeniaCΤι­μού­με την δι­α­δρο­μή του ως αν­θρώ­που, ως κα­λού οι­κο­γε­νειά­ρχη και ε­πι­τυ­χη­μέ­νου ε­παγ­γελ­μα­τί­α και ως πο­λυ­τά­λαν­του καλ­λι­τέ­χνη. Μί­α δι­α­δρο­μή που ξε­κί­νη­σε α­θό­ρυ­βα και τα­πει­νά ε­δώ και χρό­νια και εί­χε μί­α τό­σο ση­μαν­τι­κή ε­ξέ­λι­ξη, που τον α­νέ­δει­ξε και τον κα­θι­έ­ρω­σε στο καλ­λι­τε­χνι­κό στε­ρέ­ω­μα λαμ­βά­νον­τας κα­θη­με­ρι­νά πλειά­δα ε­παι­νε­τι­κών σχο­λια­σμών για τα έρ­γα του α­πό πο­λυ­ά­ριθ­μους αν­θρώ­πους α­πό την Ελ­λά­δα και το ε­ξω­τε­ρι­κό, κα­θώς και α­πό τα ΜΜΕ.

Το γε­γο­νός αυ­τό το δι­α­πι­στώ­νου­με και οι ί­διοι προ­σω­πι­κά κα­θώς γι­νό­μα­στε δέ­κτες των ε­παί­νων και τού θαυ­μα­σμού τής πλη­θώ­ρας των ε­πι­σκε­πτών, που έρ­χον­ται σε ε­πα­φή με τα έρ­γα τού Κώ­στα Α­δά­μου, τα ο­ποί­α ε­κτί­θεν­ται στην Ι­ε­ρά Μο­νή μας.

egeniaDΠρό­κει­ται για μί­α σει­ρά α­ξι­ο­λο­γό­τα­των ζω­γρα­φι­κών έρ­γων του καλ­λι­τέ­χνη, που ε­κτί­θεν­ται στο ι­στο­ρι­κό-λα­ο­γρα­φι­κό μου­σεί­ο της Μο­νής μας-Ι­ε­ράς Μο­νής τού Με­γά­λου Με­τε­ώ­ρου Α­γί­ων Με­τε­ώ­ρων, κα­θώς και την θε­ο­λο­γι­κή και ι­στο­ρι­κή πι­να­κο­θή­κη, που φι­λο­ξε­νεί­ται στον χώ­ρο της Πα­λαι­άς Τρά­πε­ζας.

Οι ζω­γρα­φι­κές αυ­τές συλ­λο­γές της Ι­ε­ράς Μο­νής μας, δια χει­ρός Κώ­στα Α­δά­μου, α­πο­τε­λούν σταθ­μό και ο­ρό­ση­μο στην καλ­λι­τε­χνι­κή του α­νά­δει­ξη και δη­μι­ουρ­γί­α. Πρό­κει­ται για έρ­γα ε­ξέ­χου­σας αι­σθη­τι­κής α­ξί­ας, που δι­α­θέ­τουν ταυ­τό­χρο­να έ­ναν ύ­ψι­στο συμ­βο­λι­σμό και με­τα­φέ­ρουν δι­α­χρο­νι­κά νο­ή­μα­τα, α­ξί­ες και ι­δα­νι­κά στον σύγ­χρο­νο κό­σμο.

Έρ­γα με ι­δι­αί­τε­ρα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, που έ­χουν κα­τα­ξι­ω­θεί και εί­ναι πλέ­ον ευ­ρύ­τα­τα γνω­στά, βγαλ­μέ­να μέ­σα α­πό την πί­στη, την ι­στο­ρί­α, την πα­ρά­δο­ση και την πο­λύ­μορ­φη κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα τού λα­ού μας, που α­πο­τυ­πώ­νουν και με­τα­δί­δουν τα μη­νύ­μα­τα και την ι­δι­ο­συ­στα­σί­α τής ρω­μι­ο­σύ­νης, γίνονται μάρ­τυ­ρες και δά­σκα­λοι -ι­δι­αί­τε­ρα για τούς νέ­ους μας- η­ρω­ι­κών στιγ­μών και γε­γο­νό­των τής ι­στο­ρί­ας μας. Πε­ρι­γρά­φουν την ι­στο­ρι­κή δι­α­δρο­μή τού λα­ού μας α­πό την αρ­χαι­ό­τη­τα μέ­χρι την σύγ­χρο­νη πε­ρί­ο­δο α­να­δει­κνύ­ον­τας την α­δι­άρ­ρη­κτη ε­νό­τη­τα και την αλ­λη­λου­χί­α της, κα­θώς και τον μο­να­δι­κό, α­ξε­πέ­ρα­στο και υ­πέρ­λαμ­προ ελ­λη­νι­κό πο­λι­τι­σμό.

egeniaEΑ­να­φέ­ρου­με χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά το «κρυ­φό σχο­λεί­ο», το «Κούγ­κι», το «ύ­ψω­μα 731», στην η­ρω­ι­κή ό­σο και φο­νι­κή μά­χη τού ο­ποί­ου συμ­με­τεί­χαν και πολ­λοί άν­θρω­ποι τής πε­ρι­ο­χής μας, α­πό την Κα­λαμ­πά­κα, τα Τρί­κα­λα, την Καρ­δί­τσα και γε­νι­κά την Θεσ­σα­λί­α, μορ­φές τού α­γώ­να του 21, τού Μα­κε­δο­νι­κού Α­γώ­να, τού 12, τού 40, ι­στο­ρι­κές προ­σω­πο­γρα­φί­ες και πολ­λά άλ­λα.

Στις ε­ξαι­ρε­τι­κά δύ­σκο­λες και κρί­σι­μες ώ­ρες για την πα­τρί­δα μας και τον λα­ό μας, που δο­κι­μά­ζε­ται και βάλ­λε­ται α­νε­λέ­η­τα, α­πό το νε­ο­ε­πο­χί­τι­κο πνεύ­μα και την Νέ­α Τά­ξη Πραγ­μά­των, α­πό ξέ­νους και εγ­χώ­ριους κα­τα­πα­τη­τές της ε­θνι­κής, κοι­νω­νι­κής και προ­σω­πι­κής του α­ξι­ο­πρέ­πειας, της ε­θνι­κής του κυ­ρι­αρ­χί­ας και α­νε­ξαρ­τη­σί­ας, της ι­δι­ο­προ­σω­πί­ας του και τού αυ­το­προσ­δι­ο­ρι­σμού του, α­κό­μη και αυ­τής της ε­πι­βι­ώ­σε­ώς του, τα έρ­γα του Κώ­στα Α­δά­μου δί­νουν μια η­χη­ρή α­πάν­τη­ση.

Στην δί­νη και την χί­μαι­ρα των η­με­ρών μας τα έρ­γα αυ­τά, με τον βα­θειά αν­θρώ­πι­νο και ι­στο­ρι­κό συμ­βο­λι­σμό τους, προ­σφέ­ρουν την έμ­πνευ­ση και την δυ­να­μι­κή για την ελ­πι­δο­φό­ρο αν­τί­στα­ση τού λα­ού μας, α­να­δει­κνύ­ουν τα α­πα­ρά­μιλ­λα πρό­τυ­πα, τους στό­χους και τους ο­ρα­μα­τι­σμούς, που θα κρα­τή­σουν τον λα­ό μας και το έ­θνος μας ζων­τα­νό στην θέ­ση που τού α­ξί­ζει και που με α­γώ­νες και αί­μα έ­χει κερ­δί­σει στην έν­δο­ξη μα­κραί­ω­νη ι­στο­ρί­α του. Θα δώ­σουν νέ­α πνο­ή στην α­θά­να­τη ψυ­χή του και θα δι­α­σώ­σουν το ρω­μαί­ι­κο DNA του.

Α­ξι­ό­τι­με κ. Δή­μαρ­χε,

ε­κλε­κτοί προ­σκε­κλη­μέ­νοι,

Το ζω­γρα­φι­κό έρ­γο τού Κώ­στα Α­δά­μου α­πο­τε­λεί μί­α συμ­πύ­κνω­ση της έκ­φρα­σης και τών χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών τού λα­ού μας. Πε­ρι­γρά­φει και α­να­δει­κνύ­ει μορ­φές και γε­γο­νό­τα τής ι­στο­ρί­ας του, ζων­τα­νεύ­ει σκη­νές τής κα­θη­με­ρι­νής του ζω­ής, α­να­πα­ρι­στά λα­ϊ­κά δρώ­με­να και έ­θι­μα, α­πει­κο­νί­ζει στιγ­μι­ό­τυ­πα και ο­μορ­φι­ές τής ελ­λη­νι­κής φύ­σης, και σκι­α­γρα­φεί μί­α σει­ρά α­πό προ­σω­πο­γρα­φί­ες με ι­δι­αί­τε­ρη εμ­φα­τι­κό­τη­τα, αλ­λά και ζων­τα­νεύ­ει με α­πα­ρά­μιλ­λη αυ­θεν­τι­κό­τη­τα ι­ε­ρά πρό­σω­πα και σκη­νές α­πό την α­γι­ο­με­τε­ω­ρί­τι­κη πο­λι­τεί­α και ζω­ή.

egeniaFΗ μό­νι­μη έκ­θε­ση ζω­γρα­φι­κών έρ­γων τού Κώ­στα Α­δά­μου, που εγ­και­νι­ά­ζε­ται α­πό­ψε α­πο­τε­λεί κο­ρυ­φαί­ο γε­γο­νός για τα πο­λι­τι­στι­κά πράγ­μα­τα τής πό­λε­ώς μας. Κι αυ­τό για­τί εί­ναι ι­δι­αί­τε­ρα ση­μαν­τι­κό το γε­γο­νός για την το­πι­κή μας κοι­νω­νί­α να έ­χει α­να­δεί­ξει και να δι­α­τη­ρεί στους κόλ­πους της έ­ναν τό­σο α­ξι­ό­λο­γο καλ­λι­τέ­χνη με α­νο­δι­κή πο­ρεί­α και πλη­θω­ρι­κή πα­ρου­σί­α, που μα­ζί με τους άλ­λους α­ξι­ό­λο­γους καλ­λι­τέ­χνες τής πό­λε­ώς μας και τής πε­ρι­ο­χής μας συμ­βάλ­λουν στην προ­βο­λή και την α­νά­πτυ­ξή της.

Γι’ αυ­τό και θα πρέ­πει το έρ­γο τού Κώ­στα Α­δά­μου να στη­ρι­χθεί και να προ­βλη­θεί α­πό την το­πι­κή κοι­νω­νί­α και τούς φο­ρείς της.

Κα­τα­κλεί­ον­τας θα θέ­λα­με για μί­α α­κό­μη φο­ρά να συγ­χα­ρού­με α­πό καρ­διάς τον ζω­γρά­φο Κώ­στα Α­δά­μο, καρ­δια­κό φί­λο και α­δελ­φό, να τον ευ­χα­ρι­στή­σου­με για την ση­μαν­τι­κή καλ­λι­τε­χνι­κή του πα­ρου­σί­α και προ­σφο­ρά, κα­θώς και να τού δη­λώ­σου­με για μί­α α­κό­μη φο­ρά την α­μέ­ρι­στη συμ­πα­ρά­στα­σή μας και την στα­θε­ρή φι­λί­α μας. Θα εί­μα­στε πάν­το­τε δί­πλα του, στην δη­μι­ουρ­γι­κή καλ­λι­τε­χνι­κή του πο­ρεί­α, αλλά και στην προ­σω­πι­κή και οἰ­κο­γε­νεια­κή του πο­ρεί­α.

Ευ­χό­μα­στε ο Ά­γιος Τρι­α­δι­κός Θε­ός μας να τον σκε­πά­ζει πάν­το­τε με την χά­ρη και την ευ­λο­γί­α Του, να πολ­λα­πλα­σιά­ζει τα τά­λαν­τά του και να τον εν­δυ­να­μώ­νει και σε αυ­τή την νέ­α του προ­σπά­θεια χα­ρί­ζον­τάς του πολ­λές ε­πι­τυ­χί­ες. Ευ­χό­μα­στε, ε­πί­σης, ο­λο­ψύ­χως ο Θε­ός να προ­στα­τεύ­ει την χα­ρι­τω­μέ­νη και ευ­λο­γη­μέ­νη οι­κο­γέ­νειά του, που τον στη­ρί­ζει και του συμ­πα­ρα­στέ­κε­ται σε ό­λη αυ­τή την δι­α­δρο­μή του.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com