A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Οι αρκούδες πάλι στους δρόμους

E-mail Εκτύπωση PDF

arktourosAΚατά τη διάρκεια μόνο μίας εβδομάδας (29/11- έως 2/11/), τρία τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες συνέβησαν στο δίκτυο της Εγνατίας οδού αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας. Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών αρκούδων σε τροχαία ατυχήματα έχει φτάσει τις 11 μόνο για το 2012, πλήττοντας ανησυχητικά τον πληθυσμό του είδους.

Την Κυριακή το απόγευμα ακόμα μία αρκούδα προσπάθησε να περάσει την Εγνατία οδό (στο τμ. 4.1), κινούμενη μεταξύ του επαρχιακού οδικού δικτύου Γρεβενών-Κρανιάς και της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου των Μαυραναίων. Η μικρόσωμη αρκούδα η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των οδηγών, κινούνταν για αρκετή ώρα παράλληλα με την περίφραξη του αυτοκινητόδρομου αλλά δεν κατάφερε τελικά να περάσει τον ενισχυμένο φράχτη ο οποίος είναι τοποθετημένος σε εκείνο το σημείο του δρόμου.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ ειδοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων της Εγνατίας Οδού και έσπευσε στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να παρέμβει. Ο φράχτης συγκράτησε την αρκούδα, η οποία χρησιμοποίησε τελικά ένα παρακείμενο τεχνικό για να συνεχίσει την πορεία της στο δάσος. Η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ παρέμεινε αρκετή ώρα στην περιοχή, ακολουθώντας τα ίχνη του ζώου, το οποίο κινήθηκε βόρεια.

arktourosBΑπό το 2008, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ επιμένει για την αναγκαιότητα τοποθέτησης ειδικής περίφραξης η οποία θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε οι αρκούδες να μην μπορούν να περάσουν στον αυτοκινητόδρομο. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται πως η ενισχυμένη περίφραξη σε συνδυασμό με τα κατάλληλα περάσματα για την πανίδα θα μπορούσαν να εγγυηθούν για την ασφάλεια ζώων και οδηγών, χωρίς την προηγούμενη θυσία τόσων αρκούδων όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων, η εγκατάσταση της ενισχυμένης περίφραξης έχει επιτέλους δρομολογηθεί, ωστόσο οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ενώ τα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες συνεχίζονται χωρίς πια να αποτελεί σοβαρή είδηση η απώλεια μίας ακόμα αρκούδας σε τροχαίο.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com