A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

H '' ντροπή'' του να είσαι φτωχός

E-mail Εκτύπωση PDF

ftoxosAΤο γεγονός δηλαδή πως κανένας δεν δήλωνε ''φτωχός'' ακόμη κι αν το εισόδημά του τον κατέτασσε στα χαμηλά οικονομικά στρώματα.

Για δεκαετίες με την επίπλαστη και πλαστική οικονομική ευχέρεια και με την, ως ένα βαθμό ισχύουσα ,"κοινωνική κινητικότητα'', ελάχιστοι τοποθετούσαν τον εαυτό τους στους φτωχούς.

Άλλωστε το γεγονός ότι τα παιδιά ζούσαν ή ήλπιζαν βάσιμα να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους , συνηγορούσε στην άρνηση και την αποκήρυξη της καταραμένης φτώχειας....

Ωστόσο,εδώ και τρία χρόνια, ίσως και λίγο νωρίτερα, ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Παλαιοφτωχοί και νεόφτωχοι ζουν το καθημερινό βάσανο της επιβίωσης.

ftoxosBΌνειρα συντρίφθηκαν περιουσίες χάθηκαν, πλήθυναν απελπιστικά οι στρατιές των ανέργων.

Βλέπεις ανθρώπους παραζαλισμένους από τα χαστούκια της εξαθλίωσης να μην ξέρουν ποιοι είναι και πού πάνε.

Ο ισχνός μισθός, όταν υπάρχει, το μαγαζί που έκλεισε, οι συνθήκες δουλειάς [απασχόλησης] με την απόλυση μόνιμη απειλή, τα δάνεια που δεν αποπληρώνονται, οι νέοι που δεν δουλεύουν και δεν ελπίζουν, συνθέτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του παζλ της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας.

Δύσκολο να αυτοπροσδιορισθεί ο μικρομεσαίος που βρέθηκε αίφνης στην κάτω μεριά της κοινωνικής πυραμίδας , ως φτωχός. Μαζί με αυτούς που εξαρτώνται από ένα μεροκάματο, οπουδήποτε. Μαζί με αυτούς που τον χώριζαν κάποια κοινωνικά στερεότυπα.

ftoxosCΔύσκολα ένας νέος με ή χωρίς σπουδές που έχει τη στήριξη της οικογένειας ακόμη, να αυτοπροσδιορισθεί φτωχός.

Αυτός που σχεδόν τα είχε όλα και σχεδίαζε με [βάσιμες] ελπίδες το μέλλον του. Κι όμως είναι.

ftoxosDΕίναι ένα ''εμπόδιο'' αυτή η άρνηση στο να συνειδητοποίησει ο σημερινός εργαζόμενος η άνεργος πού ακριβώς ανήκει. Ποια είναι η σημερινή κατάστασή του. Ίσως το μούδιασμα που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία παρά τον βομβαρδισμό από ανάλγητα και ατελείωτα μέτρα να οφείλεται και στο γεγονός ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αντιληφθεί κανείς πού βρίσκεται και να συνειδητοποιήσει πως τίποτα δεν είναι όπως πριν και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αντιδράσει ο ίδιος και όχι δια αντιπροσώπου.

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com