A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Εβδομαδιαία Ανασκόπηση της Δράσης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων

E-mail Εκτύπωση

1a1a11Dimarxeio 400Υπό το βλέμμα του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Κώστα Πρεβέντη (Από τις 15 Απριλίου μέχρι και την 21η Απριλίου 2024)

Καλωσορίσατε στην εβδομαδιαία ανασκόπηση της δράσης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων, όπου η προσήλωση στην αρχή της αποτελεσματικής δημοτικής διακυβέρνησης και η συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση του δήμου είναι στο επίκεντρο.
Στο πλαίσιο μια δυναμικής και πολυδιάστατης προσέγγισης, η δημοτική αρχή του Δήμου Μετεώρων ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες και την εβδομάδα που πέρασε, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη δημιουργία ενός ανθεκτικού δήμου στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Με αφοσίωση και στρατηγικό προγραμματισμό, η πρόοδος είναι εμφανής σε κάθε τομέα δράσης.
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ:
α. Ξεκινήσαμε την εβδομάδα με ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Καλαμπάκας και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, προχωρήσαμε στον καλλωπισμό της περιοχής γύρω από το Κέντρο Υγείας, αφαιρώντας δέντρα που αποτελούσαν πιθανό κίνδυνο, τόσο για την ασφάλεια του κτιρίου όσο και των πολιτών.
β. Συνεργεία του δήμου συνέχισαν τις παρεμβάσεις καθαρισμού και συντήρησης των δημόσιων χώρων σε καθημερινή βάση, ενισχύοντας την αίσθηση της ευταξίας και της ασφάλειας σε κάθε γειτονιά και κάθε γωνιά του δήμου και προσφέροντας ένα περιβάλλον υγιεινό και ευχάριστο για τους πολίτες.
γ. Αποκατάσταση Δικτύων Ύδρευσης σε Ορεινές Περιοχές:
Με στόχο την γρήγορη αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε όλους του οικισμούς του δήμου, η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. εργάστηκε και εξακολουθεί να εργάζεται εντατικά στα χωριά του ορεινού όγκου για την εξασφάλιση πρόσβασης στο νερό από όλους τους δημότες.( Κρανιά, Κονάκια, Δολιανά, Αγία Παρασκευή Ασπροποτάμου, Αμπελοχώρι, Αηδόνα, Παλαιοχώρι, Αμπέλια, Κλεινοβός Καστανιά και Αμάραντος).
δ. Διάνοιξη και Συντήρηση Δρόμων: Ξεκίνησε η διάνοιξη και συντήρηση δρόμων σε αντιπυρικές ζώνες και ζώνες διαφυγής, ενισχύοντας έτσι την προστασία του κοινού και την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών στην περιοχή μας.
ε. Ανακατασκευή Οδοστρωμάτων: Ξεκίνησε η αποκατάσταση του οδοστρώματος στις εισόδους της πόλης και στον κόμβο της πλατείας Δημαρχείου, βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία και την αισθητική της περιοχής.
στ. Στήριξη Κεραμικής Τέχνης και Διεθνές Σεμινάριο Κεραμικής:
Με τη διοργάνωση διεθνούς σεμιναρίου Κεραμικής, ο δήμος αναδεικνύει την τοπική κεραμική τέχνη και προωθεί τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών. Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και τη διεθνή αναγνώρισή της.
ζ. Συμμετοχή του δημάρχου στο 1st Hellenic Water Forum στην Αθήνα, όπου προωθήσαμε δύο σημαντικά ερωτήματα που αφορούν τη σύνδεση του νέου δικτύου ύδρευσης της Καλαμπάκας και την κατασκευή νέων φρεατίων στα χωριά του δήμου προς την κατεύθυνση της έξυπνης διαχείρισης του νερού.
η. Κλείσαμε την εβδομάδα με την εντυπωσιακή τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Καλαμπάκα, δείχνοντας την περηφάνια μας για την ιστορία και τον πολιτισμό μας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Με μεγαλοπρέπεια και συναισθηματική φόρτιση, η Καλαμπάκα υποδέχτηκε τη Ολυμπιακή Φλόγα, αναζωπυρώνοντας τη φλόγα της αρχαίας Ελλάδας και φέρνοντας την επικράτεια του πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων στην καρδιά του σύγχρονου κόσμου.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Με μικρά βήματα και συνεχή προσπάθεια ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος και η Δημοτική Αρχή διαμορφώνουν ένα εντυπωσιακό πλαίσιο δράσης που αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την προώθηση της ανάπτυξης της περιοχής.
Με προοπτική και δέσμευση, ο Δήμος Μετεώρων στέκεται στην πρωτοπορία της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη !!

 

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com