A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Η κεραμική τέχνη στο επίκεντρο με φόντο τα Μετέωρα

E-mail Εκτύπωση

1a1a11akeramik1Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με καλλιτέχνες από ό-λο τον κόσμο που συμμετέχουν σε Διεθνές Σεμινάριο Κεραμικής στο Καστράκι ...

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στο Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών στο Καστράκι η εικαστική έκθεση με έργα κεραμικής

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες από το Theodorouartstudio στο Καστράκι και συμμετέχουν στο Σεμινάριο Κεραμικής.
Ο κ. Αβραμόπουλος αφού καλωσόρισε τους καλλιτέχνες στην περιοχή μας, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που δίνει η νέα Δημοτική Αρχή στην ανάδειξη της περιοχή μας και στη στήριξη πρωτοβουλιών που δημιουργούν εξωστρέφεια. Ακόμη, ο Δήμαρχος Μετεώρων ευχαρίστησε τις κ.κ. Ζωή και Μάρω Θεοδώρου για τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβαν και εξέφρασε την επιθυμία η συνάντηση αυτή να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός με στόχο την προσέλκυση και άλλων διεθνών καλλιτεχνών.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία που έχει επίκεντρο την τέχνη της Κεραμικής στηρίζεταιαπό το Δήμο Μετεώρων και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στο μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών στο Καστράκιαναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκθεση των δημιουργημάτων του Σεμιναρίου Κεραμικής που έλαβε χώρα στο Theodorouartstudio - εργαστήριο κεραμικής στο Καστράκι με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.Το Σεμινάριο λαμβάνει χώρα από τις 8/4/2024 έως και 22/4/2024 στο Καστράκι και μέσω της έκθεσης αναμένεται να αναδειχτεί η Τέχνη της Κεραμικής παράλληλα με την τοπική κουλτούρα και τονπολιτισμό. Το Theodorouartstudio – εργαστήριο πρωτοπορεί συμμετέχοντας ενεργά στην προβολή των Μετεώρων παγκοσμίως, διοργανώνοντας ένα σεμινάριο όπου δημιουργούνται και θα παρουσιαστούν έργα με πηλό κατασκευασμένα με εξειδικευμένες τεχνικές (γυαλώματα από στάχτες ελιάς, δρυς και πλατάνου που συλλέχθηκαν το χειμώνα από τα τζάκια της περιοχής καθώς και η τεχνική Horsehair σε φούρνο raku με επιχρίσματα από διάφορα χώματα από την περιοχή των Μετεώρων και έγιναν TerraSigillata). Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του EutopiaArtResidency και περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες και περιπατητικό τουρισμό στα μονοπάτια των Μετεώρων. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.Το συντονισμό της διοργάνωσης έχει η κ.Έφη Δρούγκα.Στην ομάδα των καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στο Καστράκι συμμετέχουν: BlancheOffret (France), ΦωτεινήΜιχαηλίδη, (Κύπρος), LoisSamuel (USA),AngelikaFritzsche (Germαny), ShanyarAbdullahAlgarad (Irak), LynNixon (Australia), JodiMuzylowski (Canadas), NataliaMaltceva (Cyprus), Ζωή Θεοδώρου και Μάρω Θεοδώρου.

1a1a11akeramik2

 

1a1a11akeramik3

1a1a11akeramik4

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com