A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επιστολή Βασίλη Γιαγιάκου στον Υπουργό Χατζηδάκη

E-mail Εκτύπωση

epimelitirioΠρος κ. Κωστή Χατζηδάκη - Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κοινοποίηση:

κ. Κ.Αγοραστό – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

κ.κ. Βουλευτές Ν.Τρικάλων

κ.Χ.Μιχαλάκη – Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων

κ. Κ.Μίχαλο – Πρόεδρο ΚΕΕΕ

Επιμελητήρια: Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς & Φλώρινας.

Κύριε Υπουργέ,

Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) είναι ένα απαραίτητο  αναπτυξιακό έργο με εμβέλεια στην Θεσσαλία (κυρίως στην Δυτική), στην Ήπειρο, στην Δυτική Μακεδονία και στην Στερεά Ελλάδα.  Ο αναπτυξιακός του χαρακτήρας είναι προφανής:  Σχεδιάστηκε για να βγάλει από την οδική απομόνωση περιοχές της χώρας οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με σύγχρονο οδικό δίκτυο δημιουργώντας οικονομικές συνέργειες. Πρόκειται για περιοχές, όπως η Δυτική Θεσσαλία, με ανεξάντλητες δυνατότητες  ανάπτυξης (κυρίως  της πρωτογενούς παραγωγής και του τουρισμού) οι οποίες θα μπορούσαν να αναδειχθούν με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που θα προσέδιδε στην περιοχή η ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, στην σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία, η επανέναρξη κατασκευής του έργου  θα λειτουργούσε ανασταλτικά στην εμβάθυνση της ύφεσης και στην ανάσχεση της ανεργίας η οποία έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.

Η Ε-65 αφορά περιοχές της χώρας οι οποίες και προ κρίσης βάσει των στοιχείων του Α.Ε.Π., εμφάνιζαν σημαντική αναπτυξιακή υστέρηση σε σχέση με τις άλλες περιοχές της χώρας.  Μία υστέρηση η οποία επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της ύφεσης και η οποία τείνει να διαρρήξει τον τοπικό οικονομικό ιστό με ολέθριες επιπτώσεις και στην επιχειρηματικότητα.

Το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε από την Πολιτεία, ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του και δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ μέχρι τώρα, για  να διασυνδεθούν βασικοί οδικοί άξονες (ΠΑΘΕ με ΕΓΝΑΤΙΑ)  και να εξυπηρετηθούν αναπτυξιακοί σκοποί, με την άρση της οδικής απομόνωσης περιοχών της χώρας οι οποίες έχουν την δυνατότητα να εντείνουν την παραγωγική τους δράση με πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα και  για το συνολικό εγχώριο οικονομικό προϊόν.

Κύριε Υπουργέ,

Για τους παραπάνω λόγους ευελπιστούμε  ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, οι εργασίες κατασκευής του θα ξαναρχίσουν άμεσα και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον αρχικό  σχεδιασμό.

 

Με Τιμή

Βασίλης Γιαγιάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com