A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων 10,5%

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11aepidoma metritΈλαβαν τη βούλα του Κοινοβουλίου οι αυξήσεις στους μισθούς οι οποίοι συνολικά  για το 2023 – μαζί με τις παρεμβάσεις που έγιναν πριν από...

τις εκλογές – αντιστοιχούν σε αύξηση του εισοδήματος κατά 10,5%.
Στους μεγάλους κερδισμένους των νέων παρεμβάσεων της κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, βρίσκονται οι 663.000 δημόσιοι υπάλληλοι καθώς προκύπτει μεσοσταθμική αύξηση 6,5% στα μισθολόγια.
Οι νέες ρυθμίσεις, μαζί με τις αυξήσεις ή απαλλαγές που εφαρμόζονται από το 2023, δίνουν μέσο ετήσιο μπόνους πάνω από έναν μισθό.
Περισσότερο ευνοούμενοι, με το νέο μισθολόγιο, είναι όσοι έχουν παιδιά και τα χαμηλά εισοδήματα, καθώς θα συνοδεύεται και με αυξήσεις σε μια σειρά από επιδόματα, όπως οικογενειακή παροχή, θέσης ευθύνης, ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, παραμεθορίου κ.ά.
Οριζόντια
Οι παρεμβάσεις στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπουν οριζόντια αύξηση κατά 70 ευρώ τον μήνα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αύξηση της οικογενειακής παροχής κατά 20-50 ευρώ τον μήνα (ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών), αύξηση κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης, αύξηση των επιδομάτων παραμεθορίου, ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και των εξόδων διανυκτέρευσης και χιλιομετρικής αποζημίωσης για όλους τους υπαλλήλους.
Επιπλέον, εφαρμόζονται αυξήσεις στις αποδοχές των πανεπιστημιακών κατ΄ εφαρμογή σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ αλλά και μέσω της θέσπισης επιδόματος βιβλιοθήκης.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το μέσο ετήσιο όφελος για τον κάθε δημόσιο υπάλληλο, από τον συνδυασμό των αυξήσεων, ανέρχεται σε πάνω από 1.292 ευρώ μικτά ή 800 ευρώ καθαρά.
Αν συνυπολογιστούν και οι επιπλέον αυξήσεις ή απαλλαγές που εφαρμόζονται από το 2023, τότε το μέσο ετήσιο όφελος ανά υπάλληλο αυξάνεται σε 2.084 ευρώ μικτά ή 1.476 ευρώ καθαρά. Σε αυτά συγκαταλέγονται η κατάργηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, κατάργηση ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, διευθέτηση μισθολογικών αιτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για παράδειγμα, υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης με 2 παιδιά θα λάβει 70 ευρώ τον μήνα αύξηση μισθού και επιπλέον 50 ευρώ αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δύο τέκνα. Το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 1.440 ευρώ μικτά ή 893 ευρώ καθαρά.
Η ποσοστιαία αύξηση των εισοδημάτων του ξεπερνά το 12%.
ΤΑ Νέα

 

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com