A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κορυφαίο άρθρο της Le Monde για τα Μετέωρα: Η μοναδι-κότητα της περιοχής,

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11meteora7Μετέωρα: Τα νησιά που  κρέμονται  από τον ουρανό!

 Η μοναδικότητα της περιοχής, η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά...

H Γαλλική Le Monde έχει συμπεριλάβει τα Μετέωρα στους καλύτερους 20 τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο τους οποίους αξίζει κάποιος να ταξιδέψει και να τους επισκεφτεί μέσα στο 2023.
Το άρθρο έχει τον τίτλο: «Μετέωρα: Τα νησιά που κρέμονται από τν ουρανό», με την συντάκτρια της εφημερίδας, μετά από την επίσκεψη της με πρωτοβουλία του EOT Γαλλίας να αναφέρει: «στην Ελλάδα, στην κορυφή εντυπωσιακών βράχων, αυτά τα μοναστήρια που χτίστηκαν μεταξύ του 14ου και του 16ου αιώνα μοιάζουν να ίπτανται στον αέρα, αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το γεωλογικό θαύμα, που αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη τοποθεσία της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη της Αθήνας, όχι μόνον για μια φωτογραφία στο Instagram, αλλά για να αφιερώσετε χρόνο να περπατήσετε από την Καλαμπάκα έως τα απίστευτα μοναστήρια».
Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενή αναφορά της στην περιοχή όπου παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδικότητα της, η οποία διαθέτει σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ενώ αναφέρεται στο γεγονός ότι, υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες ώστε να μπορέσει κάποιος να απολαύσει την επίσκεψη του στο μοναδικό αυτό στον κόσμο φαινόμενο.
Τα Μετέωρα βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Θεσσαλικής πεδιάδας, κοντά σε ένα τεκτονικό βύθισμα το οποίο εκτείνεται από την Αλβανία μέχρι τη Θεσσαλία. Η λεκάνη με την οποία συνορεύει, είναι γεμάτη με ιζήματα που μετέφεραν ποταμοί ή θαλάσσια ιζήματα. Στο νότιο τμήμα της λεκάνης, όπου βρίσκονται τα Μετέωρα, τα ιζήματα αυτά ανήκουν στην εποχή του Ολιγόκαινου και το Μειόκαινου. Πάνω τους βρίσκονται τα μεταγενέστερα ιζήματα της θεσσαλικής πεδιάδας, τα οποία καλύπτουν το νότιο τμήμα του συμπλέγματος των Μετεώρων.
Οι βράχοι των Μετεώρων είναι από σκουρόχρωμο ψαμμίτη. Οι μονές των Μετεώρων, είναι δομημένες στην κορυφή αυτών των βράχων που υψώνονται με μοναδικό τρόπο προς τον ουρανό. Μετά τον Άθω είναι ο δεύτερος τόπος μοναστηριακού προσκυνήματος στην Ελλάδα.
Σήμερα λειτουργούν μόνον έξι μοναστήρια από τα 30 που υπήρξαν αρχικά. Από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Οι βράχοι των Μετεώρων είναι μια σειρά από απότομες κορυφές, οριζόντιες στο επάνω μέρος με το ύψος τους να είναι μέχρι τα 200 μέτρα και η επιφάνεια τους να έχει πλάτος 300 μέτρων. Η μέση τιμή ύψους τους είναι τα 313 μέτρα.
Το τοπίο είναι άγριο και δύσκολα μπορεί κάποιος να το πλησιάσει, εκεί επέλεξαν οι πρώτοι χριστιανοί να αφιερωθούν στον Θεό χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Το πότε ακριβώς έγινε η εκεί εγκατάσταση τους είναι κάτι που δεν υπάρχουν στοιχεία.
Σύμφωνα με τους βυζαντινολόγους, η εγκατάσταση των μοναχών ξεκίνησε εκεί πριν τον 11ο αιώνα. Άλλες πηγές αναφέρουν πως ο πρώτος ασκητής οικιστής ήταν κάποιος Βαρνάβας που το 950-970 ίδρυσε την πολύ παλιά Σκήτη του Αγίου Πνεύματος. Ακολούθησαν η ίδρυση της Μεταμόρφωσης (1020) από κάποιον Κρητικό μοναχό Ανδρόνικο και το 1160 ιδρύεται η Σκήτη Σταγών ή Δούπιανη.

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com