theoni.jpg   

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Την Βασιλόπιτα έκοψε ο Σύλλογος “ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟ-ΠΟΛΙΣ”

E-mail Εκτύπωση

1a1a11pita123Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας "ΜΕΤΕΩ--ΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ" πραγματοποίησε σήμερα την κοπή της Αγιοβασιλιόπιττας. στην αίθουσα "ΝΙΤΣΑ ΛΙΑΠΗ".

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Γρηγόριος Καλύβας ανέφερε:
Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μας και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία και την στήριξη που παρέχετε από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως του Συλλόγου η διοίκηση του οποίου ,σας εύχεται καλή , ειρηνική και παραγωγική χρονιά .
Το νέο έτος να αποτελέσει την απαρχή μιας εποχής ατομικού και συλλογικού ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ,με Χριστό στις καρδιές μας , ευημερούσα Πατρίδα και οδηγό ζωής τις μεγάλες αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού που παραμένει ο ισχυρότερος θώρακας απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τον παγκόσμιο πολίτη χωρίς εθνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής με όπλα τον πατριωτισμό και την αποφασιστικότητα να υπερασπίσουμε την εθνική ακεραιότητα απέναντι σε εκείνους που την αμφισβητούν και την επιβουλεύονται εμπιστευόμενοι την ισχύ των ενόπλων μας δυνάμεων και τις αστείρευτες δυνάμεις του γένους μας που ιστορικά ξέρει να προτάσσει "ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" !!
Με τις σκέψεις αυτές θα παρακαλέσω τον γέροντά μας Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο να έρθει στο βήμα και να μας αναπτύξει το θέμα της ομιλίας του που είναι: "Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΣΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ" .

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚOΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2022- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2023
Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, καλή και ευλογημένη χρονιά σε εσάς προσωπικά και στις οικογένειές σας να έχετε !!!
Α. ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Η συνέχιση της πανδημίας και το 2022 μας επηρέασε και πάλι καθώς μας ανάγκασε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα και κανόνες που επέβαλε η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας περιορίζοντας ως ένα βαθμό τον προγραμματισμό μας.
Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο αναγκαστήκαμε ως Σύλλογος να λειτουργήσαμε την περασμένη χρονιά.
Η παρουσία του Συλλόγου μας, οι δράσεις που αναπτύξαμε, μέσα από το διαδίκτυο αλλά και δια ζώσης ,την χρονιά που πέρασε και πολύ περισσότερο τα αποτελέσματα αυτών, έδωσαν το στίγμα μας γι' αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε, τις αξίες που προβάλλουμε, την Ορθόδοξη πίστη και παράδοση του γένους μας, την ένδοξη ιστορία μας, τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Όλα αυτά δηλαδή που συνθέτουν την γνήσια εθνική μας συνείδηση και ταυτότητα.
Σ' αυτόν τον καλόν και δύσκολο αγώνα ο Σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά το παρόν μαζί με όλους εσάς, τα μέλη και τους φίλους που μας στηρίζουν τόσο αποφασιστικά, όπως δείχνει το ενδιαφέρον και η συμμετοχή στις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε.
Β. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην συμπλήρωση 100 χρόνων από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τον Πόντο και Μικρά Ασία. Στο πλαίσιο αυτό προσαρμόσαμε τις δράσεις που αναπτύξαμε την χρόνιά που μας πέρασε.
Στις 30 Ιανουαρίου '22 κόψαμε την Αγιοβασιλόπιτα την οποία ευλόγησε ο Προηγούμενος της Ιεράς μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος. Στην προσλαλιά του προς τα μέλη της διοίκησης ,τα μέλη και φίλους του Συλλόγου ευχήθηκε καλή και παραγωγική χρονιά τονίζοντας την ανάγκη επανευαγγελισμού στα νάματα της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης
Στις 10Απριλίου '22 πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Γεωπολιτικής- καθηγητή Γεωστρατηγικής Γιώργο Φίλη με θέμα: "Ο Πόλεμος στην Ουκρανία ως Προοίμιο μίας Παγκόσμιας Γεωπολιτικής Σύγκρουσης".
Στις 17 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήσαμε την μεγάλη εκδήλωση με θέμα : "Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης", ένα μουσικό οδοιπορικό τιμής και μνήμης στον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Μετεώρων με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου .Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Ζαχαρίας Καρούνης και Κωνσταντία Λάσκου , οι μουσικοί Απόστολος Σακκάς , Γεώργιος Αγγέλης , Γεώργιος Ντίνας , Γεώργιος Ρέτος , Κώστας Δριτσέλης , Ραφαηλία Ντίνα , Χρήστος Κιτσόπουλος και Καλλιόπη Μισαρλή .
Στις 15 Οκτωβρίου '22 πραγματοποιήσαμε εκδήλωση με θέμα : "Ἡ Μικρασιατική εκστρατεία και η μάχη για την παγκόσμια κυριαρχία", με oμιλητή τoν γνωστό Καθηγητή – Διδάκτορα κ. Μελέτη Μελετόπουλο.
Τέλος ο Σύλλογός μας δια αποφάσεων των οργάνων του ,απέστειλε διάφορες επιστολές και κατέθεσε δημόσια τις απόψεις και προτάσεις του επί σειρά ζητημάτων που ανέκυψαν την περασμένη χρονιά οι οποίες απορρέουν από τις καταστατικές μας αρχές και την διακήρυξη αρχών στις οποίες πιστεύουμε και δρούμε .
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Το πλέον δύσκολο κομμάτι του απολογισμού πεπραγμένων είναι αναμφίβολα το οικονομικό .
Τα έσοδά μας διαμορφώθηκαν στα 2.900 χιλ. ευρώ, προερχόμενα από συνδρομές και δωρεές μελών , τα έξοδα 2.876,13 ευρώ ,που προκύπτουν από δαπάνες εκδηλώσεων και πληρωμές πάγιων αναγκών (ενοίκιο, ΔΕΗ , OTE, ΔΕΥΑΜ , ΕΛΤΑ) , με το υπόλοιπο ταμείου 23,87 ευρω .
Οι οικονομική κρίση σίγουρα μας επηρεάζει όλους σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο , κάτι που αντανακλάται και στον Σύλλογό μας , δυσκολεύοντας το έργο μας . Στο πλαίσιο αυτό θα σας παρακαλούσαμε και πάλι ,στο μέτρο του δυνατού, να ανταποκριθείτε στην ετήσια συνδρομή σας .
Δ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2023
Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς βρισκόμαστε σε συζήτηση σε ποιόν τομέα θα αφιερώσουμε το 2023. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς μέσω της ιστοσελίδας μας .
Ε. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά που μας πέρασε, αν και τελούσε υπό ιδιαίτερες συνθήκες κατά το πρώτο ήμισυ του ΄22 , εν τούτοις με την βοήθεια των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, μπορούμε να πούμε πως ήταν μια καλή χρονιά για τον Σύλλογό μας και ευχόμαστε το ίδιο παραγωγική να είναι και η νέα που ξεκίνησε.
Αγαπητά μέλη του Συλλόγου, φίλες και φίλοι,
Σε μια εποχή που όλα γύρω μας καταρρέουν και αποδομούνται οφείλουμε να καταθέσουμε την παρουσία μας και την ομολογία μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο αγωνιζόμενοι για την πίστη, την πατρίδα, την πολιτισμική ταυτότητα και την ιστορική μας κληρονομιά, μένοντας αμετακίνητοι στις αξίες που παραλάβαμε.
Αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να αναδείξουμε την ανάγκη να μην υποταχθούμε στην κυρίαρχη αντίληψη που μας θέλει πολίτες του κόσμου απαλλαγμένους απ΄ ότι διαμορφώνει την εθνική μας συνείδηση. Μέσα από τον Σύλλογό μας, ενωμένοι και πιστοί, φράζουμε τον δρόμο στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης που εξαφανίζει λαούς και πολιτισμούς.
Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας.
Σας θέλουμε ακόμα πιο κοντά μας, πιο κοντά στις δράσεις και στις προσπάθειές μας.
Σας χρειαζόμαστε όλους!
Καλή, ευλογημένη και παραγωγική χρονιά!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ABRAMOPOYLOS_256X214.gif

antalaktika1.jpg 

KDAP_256X214.gif

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com