A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στη Λάρνακα ο Λευτέρης Αβραμόπουλος. Συνέντευξη σε Κυπριακή ιστοσελίδα

E-mail Εκτύπωση

1a1a11abramo kyprosΣτην Λάρνακα βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψή-φιος Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρης ...

Αβραμόπουλος προκειμένου να διαπιστώσει πως λειτουργεί ένας σύγχρονος Δήμος, όπως αυτός της πόλης της Κύπρου, και να διερευνήσει ποιες από αυτές τις καλές πρακτικές της μπορούν να εφαρμοστούν και στον Δήμο Μετεώρων.
Κατά την εκεί παραμονή του ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην αρχισυντάκτρια της ιστοσελίδας skalatimes.com, εκ των μεγαλυτέρων της Κύπρου, Γιώτα Δημητρίου.

Κύριε Αβραμόπουλε, αρχικά τι είναι αυτό που σας έχει φέρει στην πόλη μας, τη Λάρνακα;

Παρακολουθώ εδώ και καιρό τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο δήμαρχος Λάρνακας και καλός φίλος Ανδρέας Βύρας. Είμασταν σε επαφή τους τελευταίους μήνες και με την άρση των περιορισμών της πανδημίας μας δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτούμε το νησί και να δούμε από κοντά πως λειτουργεί ένας σύγχρονος Δήμος, όπως αυτός της Λάρνακας. Παίρνουμε ιδέες για τις ιδιωτικές επενδύσεις, για τη συνεργασία Δήμου και ιδιωτών, για την ανάπτυξη του realestate καθώς μας αφορά άμεσα κάτι τέτοιο ως έναν μεγάλο Δήμο με έμφαση στο τουριστικό προϊόν.

Μπορούν να υπάρξουν γέφυρες συνεργασίας Μετέωρα - Λάρνακα και γενικότερα Μετέωρα με άλλες πόλεις της Κύπρου; Αν ναι, με ποιους τρόπους;

Προφανώς και μπορούν να υπάρξουν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ του Δήμου μας, του Δήμου Μετεώρων, της Καλαμπάκας και της Λάρνακας. Πρόκειται για δυο πόλεις με πολλά κοινά χαρακτηριστικά και ανθρώπους που έχουν μάθει να επενδύουν και να δουλεύουν. Είναι εξάλλου αυτός ένας από τους λόγους που βρίσκομαι αυτές τις μέρες εδώ. Με τους συνεργάτες μου δουλεύουμε ένα ρεαλιστικό και εξωστρεφές πρόγραμμα που θα μπορέσει να συνδέσει την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με το δυνατόν περισσότερες πόλεις στο εξωτερικό. Με τη Λάρνακα έχουμε πολλούς λόγους παραπάνω να το κάνουμε-κοινά ήθη, κοινές παραδόσεις- και θέλουμε να αναζητήσουμε τρόπους συνεργασίας, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τις «έξυπνες πόλεις», τον γαστρονομικό τουρισμό, ασφαλώς και πρώτα και πάνω απ' όλα τον θρησκευτικό και περιηγητικό τουρισμό.

Προέρχεστε από μία οικογένεια που έχει σχέση με την πολιτική. Πόσο έχει παίξει αυτό ρόλο στην απόφαση σας για εμπλοκή σας στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Όντως έτσι είναι, έχω παραστάσεις από την παιδική ηλικία ακόμη. Πάντα η οικογένειά μου λειτουργούσε ενωτικά και ως σημείο αναφοράς στην περιοχής μας αναζητούσε και έδινε λύσεις στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων. Αναπτύξαμε ισχυρούς δεσμούς με τους κατοίκους της περιοχής, δεσμούς καρδιάς και όχι ψηφοθηρίας, γι' αυτό και σταθερά εδώ και δεκαετίες η οικογένειά μας εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων. Τις αρχές της οικογένειάς μου ακολούθησα και ακολουθώ πιστά όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στον συνάνθρωπο και τίποτα παραπάνω. Η τοπική αυτοδιοίκηση για μένα σημαίνει θυσία και προσφορά. Αυτό έχω μάθει και έτσι πορεύομαι.

Τι είναι αυτό που ωθεί ένα νέο άνθρωπο σαν κι εσάς να αναλάβει τα ηνία στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα να θέσετε υποψηφιότητα για δήμαρχος στα Μετέωρα;

Θα επαναλάβω όσα είπα παραπάνω. Θυσία και προσφορά. Διάθεση να δώσεις αφενός λύσεις στα προβλήματα των συνανθρώπων σου αλλά κυρίως να μπορέσεις να χαράξεις μια πολιτική για ένα καλύτερο μέλλον. Παρά το νεαρό της ηλικίας μου δέχθηκα την πρόκληση και με την εμπιστοσύνη των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης βγήκα μπροστά ως επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων.

Μίλησε μας λίγο για τα Μετέωρα και τι είναι αυτό που θα θέλατε να αλλάξετε;

Θέλουμε να κάνουμε ένα Δήμο σύγχρονο και ελκυστικό, να δώσουμε προοπτική στα νέα παιδιά να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας. Να δημιουργήσουμε κόμβο καινοτομίας και με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας Ε-65 να καταστήσουμε την Καλαμπάκα το μεγαλύτερο διακομιστικό κέντρο της χώρας.
Να συνδέσουμε τον θρησκευτικό τουρισμό με τα πανέμορφα και γραφικά χωριά μας, να δείξουμε στα εκατομμύρια των επισκεπτών που φτάνουν κάθε χρόνο στα Μετέωρα ότι έχουμε και ζωντανά χωριά, με ζωντανές παραδόσεις, μοναδική γαστρονομία. Όλα αυτά θα συντελέσουν στην οικονομική άνθηση της περιοχής και στην περαιτέρω ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια.

Μπορούν τα Μετέωρα να γίνουν ένας από τους πιο «in» προορισμούς στην Ελλάδα και να φτάσει η φήμη τους ακόμη πιο πολύ στο εξωτερικό; Πιστεύετε ότι έχουν τύχει της προβολής που τους αξίζει όλα αυτά τα χρόνια;

Τα Μετέωρα είναι από μόνα τους inπροορισμός. Είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και προσελκύουν όπως σας είπα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Εμείς δουλεύουμε ήδη πάνω σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ώστε να καταστήσουμε τις Ιερές Μονές μας κέντρο του συνόλου του Χριστιανικού κόσμου και να φέρουμε στο προσκήνιο τις αναρρίθμητες εναλλακτικές που μας προσφέρει για άθληση και περιήγηση.

Πιστεύετε ότι στη τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί ένας δήμαρχος ή υποψήφιος δήμαρχος να είναι υπέρ κομματικός, να βάζει στην άκρη τα κόμματα, έτσι ώστε να κυριαρχούν οι πολιτικές για το καλό του τόπου πάνω από τις οποιεσδήποτε κομματικές διαφορές και συμφέροντα;

Δεν υπάρχουν κόμματα και σημαίες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχει μόνο η αγάπη για τον τόπο που ζει κανείς και η διάθεση για πολλή δουλειά. Είμαι τυχερός γιατί όλα τα μέλη της παράταξής μου και οι συνεργάτες μου σκέφτονται κατ' αυτόν τον τρόπο.

Πριν ολοκληρώσουμε την συνέντευξη μας θα ήθελα να σας ρωτήσω πως σας έχει φανεί η πόλη μας και ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στον κόσμο της Λάρνακας αλλά και γενικότερα της Κύπρου;

Η Λάρνακα είμαι μια πολύ όμορφη και κυρίως ανθρώπινη πόλη. Δίνει χώρο στους κατοίκους της, τους σέβεται και αυτό είναι το ζητούμενο στην εποχή μας, να έχει κάποιος μια πόλη για να... ζει!... Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους κατοίκους της Λάρνακας και στο σύνολο των Κυπρίων είναι ότι εμείς σας νιώθουμε αδέρφια μας και ότι αυτούς τους ισχυρούς δεσμούς μας θα φροντίσουμε να τους κάνουμε ακόμη πιο ισχυρούς, με την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα.

Κύριε Αβραμόπουλε σας ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη.

Κυρία Δημητρίου εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας και τη δυνατότητα που μου δώσατε να απευθυνθώ μέσα από το skalatimesστους συνδημότες σας και σε όλους τους Κυπρίους. Γνωρίζω την προσπάθεια που κάνετε στο skalatimes, η οποία μάλιστα τιμήθηκε πρόσφατα και με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας, από τον δήμαρχο Λάρνακας. Σας παροτρύνω να συνεχίσετε το έργο σας γιατί οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από σοβαρά ΜΜΕ που συνδράμουν στη βελτίωση, ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com