A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αν πάθετε ηλιακό έγκαυμα, φάτε αυτές τις τροφές: Βοη-θούν στην ταχύτερη επούλωση

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11egkavmaaΘέλετε να κάνετε το ηλιακό έγκαυμα να φύγει πιο γρήγο-ρα; Οι τοπικές αλοιφές, όπως με αλόη βέρα ή κρέμα υδ-ροκορτιζόνης, δεν είναι οι μοναδικές σας επιλογές. ...

Το να τρώτε και να πίνετε ορισμένες τροφές μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα θα σας βοηθήσει στη διαδικασία επούλωσης.
Ακολουθούν πέντε τροφές που προσφέρουν μοναδικά οφέλη για το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο.
Καρότα
Τα καρότα είναι μια από τις καλύτερες τροφές εάν έχετε εγκαύματα από τον ήλιο, χάρη στη β-καροτίνη, που περιέχεται στα λαχανικά.
Το β-καροτένιο είναι ένα καροτενοειδές που βρίσκεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα και τους προσδίδει κατά κανόνα το πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα τους. Μαζί με τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και το πεπόνι περιέχουν επίσης αυτό το βασικό καροτενοειδές. Τα μη πορτοκαλί τρόφιμα, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. σπανάκι) είναι επίσης καλές πηγές β-καροτίνης.
Τα καροτενοειδή συσσωρεύονται στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας. Εκεί σχηματίζουν ένα προστατευτικό φράγμα έναντι των περιβαλλοντικών επιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) του ήλιου. Αυτό βοηθά στην προστασία από τη γήρανση του δέρματος προάγοντας την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος, ενώ μειώνει την ανάπτυξη ρυτίδων και κηλίδων γήρανσης.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη επαρκών ποσοτήτων β-καροτίνης στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από τη βλάβη που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Κεφίρ
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κεφίρ, παράγονται με την προσθήκη ευεργετικών βακτηρίων ή/και μαγιάς στο γάλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα ρόφημα που περιέχει ζωντανές καλλιέργειες με πολλά οφέλη για την υγεία.
Το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση με βακτήρια γαλακτικού οξέος έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την επισκευή του DNA και βελτιώνει την ανοσία του δέρματος μετά από ηλιακό έγκαυμα.
Εάν το ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση περιέχει επίσης υδρολύματα κολλαγόνου, μπορεί να προάγει περαιτέρω το υγιές δέρμα.
100% φυσικός χυμός πορτοκαλιού ενισχυμένος με βιταμίνη D
Ο ενισχυμένος, 100% φυσικός χυμός πορτοκαλιού, μπορεί να παρέχει το 15% της ημερήσιας συνιστώμενης ανάγκης σας σε βιταμίνη D. Το ρόφημα σας δίνει επίσης ώθηση ενυδάτωσης, αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες μπορεί να μειώσουν τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας Α (UVA) και της υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB) στο δέρμα.
Η βιταμίνη D μέσω διατροφής έχει αποδειχθεί, ότι ανακουφίζει γρήγορα τη φλεγμονή από το ηλιακό έγκαυμα.
Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η κατανάλωση άφθονων εσπεριδοειδών στη διατροφή σας (συμπεριλαμβανομένου του χυμού από πορτοκάλι) συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης βασικοκυτταρικού καρκινώματος (ένας τύπος καρκίνου του δέρματος).
Φαγητά με βάση την ντομάτα
Ένα φαγητό με ντομάτα είναι ένας νόστιμος και ικανοποιητικός τρόπος, για να υποστηρίξετε την υγεία του δέρματός σας ανά πάσα στιγμή, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο μετά ηλιακό έγκαυμα.
Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές που μπορεί να προσφέρει προστασία στο δέρμα.
Σε μια μελέτη, άτομα που έτρωγαν 55 γραμμάρια πελτέ ντομάτας με 10 γραμμάρια ελαιόλαδο καθημερινά για 3 μήνες είχαν λιγότερη ερυθρότητα του δέρματος (ερύθημα) που προκλήθηκε από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία σε σχέση με άτομα που δεν συμπεριέλαβαν τον πελτέ ντομάτας στη διατροφή τους.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση ντομάτας μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.
Ρόδι
Τα ρόδια είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολικών, τα οποία μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά οφέλη.
Το ρόδι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε ένα ηλιακό έγκαυμα. Σε μια μελέτη, τόσο ο χυμός όσο και το εκχύλισμα ροδιού ήταν πιο αποτελεσματικά από ένα εικονικό φάρμακο στην αύξηση της ελάχιστης δόσης UVB που απαιτείται για την πρόκληση ερυθήματος, υπογραμμίζοντας τα προστατευτικά αποτελέσματα του ροδιού έναντι της κυτταρικής βλάβης, που προκαλείται από την UVB.
Πηγή: https://www.verywellhealth.com

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com