A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Σεπτέμβριος με 25.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ. Πότε αναμένεται η προκήρυξη

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11OAED20203Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρόσληψη 25.000 αν-έργων στο δημόσιο μέσω της νέας δράσης  κοινωφελούς χαρακτήρα. Το νέο πρόγραμμα που υλοποιείται...

από τον ΟΑΕΔ και αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες προβλέπει την πρόσληψη των ανέργων σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και κέντρα κοινωνική πρόνοιας για οκτώ μήνες.
Οι ωφελούμενοι που θα επιλεγούν θα λαμβάνουν 650 ευρώ μεικτά, δηλαδή τον προβλεπόμενο κατώτατο μισθό, ενώ από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στη μηνιαία παροχή καθώς θα αυξηθεί κατά 2% φτάνοντας τα τα 663 μεικτά. Σύμφωνα με πληροφορίες η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, ενώ στην συνέχεια και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Με βάση αυτό τον προγραμματισμό προς το τέλος του έτους αναμένεται να δημοσιευθούν οι οριστικοί πίνακες των ανέργων που θα καλύψουν τις 25.000 θέσεις.
Το πρόγραμμα «τροφοδοτείται» από εθνικούς πόρους και από το ΕΣΠΑ. Έχει προϋπολογισμό 188.645.000 ευρώ και σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του ΟΑΕΔ θα περιλαμβάνει ειδικό πλαίσιο στήριξης και για τους δήμους που έχουν δοκιμαστεί από τις πυρκαγιές, αλλά και για αυτούς που βιώνουν την κρίση του προσφυγικού.
Δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
• εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
• άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα
• εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
• εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Όπως ίσχυε και στα προηγούμενα προγράμματα η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάση μοριοδότησης που θα προκύψει από το χρονικό διάστημα της ανεργίας του ανέργου ή της συζύγου του, το ποσοστό αναπηρίας, εφόσον υπάρχει, αλλά και το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα, οικογενειακό ή ατομικό. Επιπλέον μόρια θα λαμβάνονται ανάλογα με την ηλικία του ανέργου, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίζει και ο αριθμός των παιδιών. Επιπλέον μόρια θα παρέχονται στην περίπτωση που ο αιτών λαμβάνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αλλά και εάν είναι γονέας προστατευόμενου μέλους ΑμεΑ.
Υπενθυμίζεται ότι και σε αυτό το πρόγραμμα θα υπάρξει πρόβλεψη σύνδεσης της απασχόλησης των ανέργων με την αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων. Προς αυτή την κατεύθυνση οι άνεργοι θα συμμετάσχουν και σε πρόγραμμα κατάρτισης ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους. Το πρόγραμμα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί από Κέντρα Δια Βίου Μάθησης με την χρήση Voucher.

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com