theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Η Κατερίνα Παπακώστα - Παλιούρα στην εισήγηση για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11Katerina papakostaΗ Κατερίνα  Παπακώστα - Παλιούρα δικαίωσε την επι-λογή της, από τη ΝΔ, για την εισήγηση στο Νομοσχέδιο για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και...

την προστασία του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος.

Η Τρικαλινή Βουλευτής άνοιξε με την εισήγησή της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, τις τοποθετήσεις επί του ιδιαίτερα κρίσιμου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας και την Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος. Ως εισηγήτρια της πλειοψηφίας, παρουσίασε την γενική φιλοσοφία του Νομοσχεδίου και υποστήριξε σθεναρά κάθε προβλεπόμενη ρύθμιση, δικαιώνοντας την επιλογή της Κυβέρνησης να την θέσει εισηγήτρια του παρόντος νομοθετήματος.

Μεταξύ άλλων η Βουλευτής τόνισε κατά την εισήγησή της:

«Μετουσιώνοντας τον προεκλογικό μας λόγο σε μετεκλογικό έργο, προχωρούμε σε τομές , οι οποίες θα αναβαθμίσουν ξεκάθαρα , θα ενισχύσουν ουσιωδώς και θα αναδείξουν τη συγκριτική υπεροχή των Πανεπιστημίων μας, σε σχέση με άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και θα τα αποκαθηλώσουν από τις τελευταίες θέσεις σε πολλούς συγκριτικούς δείκτες της παγκόσμιας κατάταξης.

Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από τους δύο βασικούς άξονες του Νομοσχεδίου ρυθμίζουμε μέσω των διατάξεων, τα εξής βασικά ζητήματα.
Αυτονομία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, με δυνατότητα καθορισμού της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από τα ίδια τα Τμήματα, για πρώτη φορά.
Ενίσχυση της ποιοτικής φοίτησης στα ΑΕΙ, ενθάρρυνση των ώριμων και συνειδητών επιλογών σχολών, από τους υποψηφίους, με στόχο ένα αναβαθμισμένο Πανεπιστήμιο που διαβλέπει στην συγκριτική του υπεροχή σε σχέση με τα ξένα Πανεπιστήμια.
Διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος, με τομές του παρόντος νομοσχεδίου, οι οποίες αποτελούν φραγμό σε κάθε μορφή παραβατικότητας, που εμφορείται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Σε όλους τους παραπάνω άξονες και στην στοχοθεσία της Κυβέρνησης, δεν χωρούν παραχωρήσεις, δεν το επιτρέπει η ιδεολογία μας, η συνείδησή μας, πρωτίστως, όμως δεν το επιτρέπει η ευθύνη μας, προς την ακαδημαϊκή κοινότητα συλλήβδην.»

Τέλος, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, με την καταληκτική ψήφιση του Νόμου, να προορίζεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ολόκληρο το link της Εισήγησης: https://www.youtube.com/watch?v=IttLcLSfeJk

1a1a11papakosta

Η Βουλευτής κα Κατερίνα Παπακώστα - Παλιούρα με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο και τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα.

Αίγινα.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg

antalaktika1.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

12ο_Afisa.jpg

2_2.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com