A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κορονοϊός: Οι αρνητές της μάσκας επιμένουν - «Είναι αναγκαία και ακίνδυνη» απαντούν οι ειδικοί

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11koronoios-maska-sholeioΠροβληματίζει τις υγειονομικές Αρχές και το  υπουργείο Παιδείας, η επιμονή μερίδας γονέων να στρέφονται κατά των μέτρων προστασίας από την...

πανδημία του κορονοϊού. 

Οι συγκεντρώσεις γονέων κατά της χρήσης μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (06/09) σε πόλεις της Ελλάδας, δείχνουν ότι το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες χωρίς κάποιους μαθητές ή με μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, είναι πιο ορατό από ποτέ.
Η στάση αυτή προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες αλλά και τους εκπαιδευτικούς. «Απειλούν ότι θα στραφούν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς πάντως, ήταν ξεκάθαρος κατά τη χθεσινή (08/09) ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Ο μαθητής που δεν θα φοράει μάσκα δεν θα τιμωρείται αλλά δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην τάξη.
Το ίδιο είχε τονίσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγες ώρες νωρίτερα: «Δεν θα μπει στην τάξη κανένα παιδί που δεν θα φοράει μάσκα», είχε ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικός Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Alpha.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε επίσης ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους και τους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός. Σχολικές εκδρομές, πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών δεν θα πραγματοποιούνται ενώ μάσκα θα φορούν μαθητές, εκπαιδευτικοί καθώς και το λοιπό προσωπικό.
Υπενθυμίζεται ότι από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, καθώς και μαθητές με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Γώγος: Αναγκαία και ακίνδυνη η μάσκα
Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης για το κίνημα κατά της χρήσης μάσκας από μαθητές.
«Πρέπει να περάσουμε όλοι το μήνυμα ότι η μάσκα δεν προκαλεί προβλήματα. Η μάσκα είναι ασφαλής. Προκαλεί προβλήματα μόνο σε συγκεκριμένες, ελάχιστες κατηγορίες. Είναι ένα αναγκαίο εργαλείο. Υπάρχουν σαφή δεδομένα. Όταν δύο άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο, φοράνε και οι δύο μάσκα, οι πιθανότητες μετάδοσης σχεδόν μηδενίζονται, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο», τόνισε ο καθηγητής.

 

Newsbomb.gr

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com