A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Αισιοδοξία για το βόρειο τμήμα, Τρίκαλα - Εγνατία

E-mail Εκτύπωση

11a1ae65Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή πραγματοποίησε την Τετάρτη  10  Ι-ουνίου, ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών,...

κ. Ανδρέας Πάτσης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γρεβενών, κ. Γεωργίου Δασταμάνη και του Δημάρχου Δεσκάτης, κ. Δημητρίου Κορδίλα.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το εξέχουσας σημασίας ζήτημα της κατασκευής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό.
Στο μεγάλο αυτό έργο αναμένεται εντός του επόμενου διαστήματος η οριστική απόφαση για την έγκριση της χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Από την πλευρά του ο κ.Καραμανλής επιβεβαίωσε πως ο αυτοκινητόδρομος θα καταλήγει στο Κηπουρειό Γρεβενών.
Ποια είναι τα βήματα που θα μας φέρουν στην κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65
Με την έγκριση υλοποίησης του τμήματος Τρίκαλα-Εγνατία από την διεύθυνση ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκινά ένας αγώνας δρόμου που θα μας φέρει στην έναρξη της κατασκευής.
Εκδίδεται υπουργική απόφαση που δίνει εντολή ολοκλήρωσης του έργου. Με αυτή την απόφαση πάμε για την έναρξη του τμήματος, ενώ αποτελεί τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας που ξεκινά από τη Λαμία και πλέον θα φτάνει στο Κηπουρειό Γρεβενών.
Η απόφαση του υπουργείου ΥΠΟΜΕ με τη νέα τροποποιημένη σύμβαση (όπως έγινε και στην περίπτωση του νότιου τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα), θα σταλεί στη Βουλή των Ελλήνων για να κυρωθεί και στη συνέχεια θα υπογραφεί.
Από την ημέρα που θα υπογραφεί, θα ξεκινήσει η ανίστροφη μέτρηση των 36 μηνών για την κατασκευή του τμήματος των 70,5 χιλιομέτρων που θα ενώσει τον Ε65 με την Εγνατία Οδό στην περιοχή των Γρεβενών.
Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε 443 εκατ.ευρώ και η χάραξη που έχει επιλεγεί, είναι τέτοια που δεν θα χρειαστούν πολλά μεγάλα τεχνικά έργα. Επιπλεόν στο τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα κατά την περίοδο 2008-2011 είχε κατασκευαστεί το 25% του συνολικου αντικειμένου.
Αυτό που παραμένει ως εκκρεμότητα είναι η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων αν και μεγάλο μέρος της χάραξης βρίσκεται σε δύσβατα σημεία που είναι χαρακτηρισμένες ως δημόσιες εκτάσεις.
Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, γνωστότερου ως Ε65, θα διορθώσει μία κατασκευαστική "αδικία", από το 2013, όταν και είχε αναβληθεί η κατασκευή των δύο άκρων του αυτοκινητόδρομου.
Έμεινε στην μνήμη, ως ο "τυφλός αυτοκινητόδρομος" με αρχή την περιοχή της Ξυνιάδας και τέρμα τα Τρίκαλα, χωρίς να συνδέεται με κανένα άλλο αυτοκινητόδρομο του δικτύου.
Με τη λειτουργία του βόρειου τμήματος, η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα έρθει κατά δύο ώρες πιο κοντά στην Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα ενώ οφελημένη θα είναι και η Ήπειρος που θα αποκτήσει εναλλακτική πρόσβαση προς την πρωτεύουσα.

 

ypodomes.com

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com