A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Με ποιους τρόπους μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσο-ποιητικό των παιδιών

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1apaidi-froutaΜπορεί τα νεότερα  επιστημονικά  δεδομένα να δείχνουν ότι τα παιδιά δεν νοσούν βαριά ή καθόλου από τον κορο-ναϊό, αυτό όμως δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού. ...

Όπως έχει προκύψει, διατηρούν υψηλό ιικό φορτίο και μπορούν να διασπείρουν τον ιό σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της χώρας, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του ιού μέσω – και - των παιδιών.
Ανοσοποιητικό των παιδιών
Το γεγονός ότι τα παιδιά αποδεικνύονται ανθεκτικά στον νέο ιό δεν σημαίνει ότι οι γονείς δεν ανησυχούν.
Πέραν των μέτρων προφύλαξης που έχουν ανακοινωθεί και οφείλουμε όλοι μας να τηρούμε μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό των παιδιών σας και με άλλους τρόπους.
Ποιοι είναι αυτοί;
Η διατροφή
Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση για την καλή υγεία του παιδιού σας αλλά και για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού όπως το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, η φράουλα, η πιπεριά, το μπρόκολο, το αυγό, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά, το συκώτι, τα καρότα, τη γλυκοπατάτα. Επίσης , το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί, βοηθούν σημαντικά στην άμυνα του οργανισμού.
Η άσκηση
Η συμβολή της άσκησης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πολύ σημαντική. Επιδρά θετικά στην κινητικότητα των λευκοκυττάρων, τα οποία αποτελούν το βασικό αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού απέναντι σε ιούς και βακτήρια. Τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 1 ώρα άσκηση καθημερινά, μέτριας έως υψηλής έντασης.
Το πλύσιμο των χεριών
Με τα χέρια μεταδίδονται όλων των ειδών οι μολύνσεις - και ο κοροναϊός- γι΄αυτό και το πλύσιμο των χεριών πρέπει να είναι τρόπος ζωής. Το παιδί λοιπόν πρέπει να πλένει πολύ συχνά τα χέρια του με σαπούνι (το λιγότερο 20 δευτερόλεπτα).
Ο ύπνος
Η διάρκεια αλλά και η ποιότητα του ύπνου μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου καθιστά τον οργανισμό πιο ευάλωτο απέναντι στους ιούς και αυξάνει την πιθανότητα ασθένειας. Σύμφωνα με τις συστάσεις παγκόσμιων οργανισμών, ένα παιδί 5-6 ετών πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 11 με 12 ώρες μέσα στην ημέρα, ένα παιδί 8 ετών χρειάζεται περίπου 10 ώρες ύπνου την ημέρα, ενώ για τους εφήβους θεωρούνται επαρκείς περίπου 8,5 ώρες.
Το άγγιγμα
Τα παιδιά πολύ συχνά ξεχνιούνται και βάζουν τα χέρια στο πρόσωπο τους. Αυτό έχει ως συνέπεια να μεταφέρουν ότι μικρόβια έχουν, στον οργανισμό τους. Είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να μη πιάνουν το πρόσωπό τους ειδικά αν δεν έχουν πλύνει πολύ καλά τα χέρια τους.
Τα εμβόλια
Οι παιδίατροι είναι σαφείς και κατηγορηματικοί: Τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμών και αν κρίνει απαραίτητο η/ο παιδίατρος οι γονείς δεν πρέπει να παραλείπουν και το εμβόλιο της γρίπης.
Ένα παιδί είναι απίθανο να μην αρρωστήσει. Όμως με μια σωστή διατροφή, καθημερινή άσκηση και ύπνο μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τους ιούς ή τις λοιμώξεις.

 

Με πληροφορίες από το parents.com

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com