A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κλέβουν 12 λεπτά/λίτρο στη βενζίνη

E-mail Εκτύπωση PDF

kafsimaΣε έξαρση βρίσκεται η καταδολίευση της αντλίας, όπως υποστηρίζουν στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας.

Οι οδηγοί στα 50 λίτρα, με τιμή βενζίνης στο 1,77 ευρώ το λίτρο, χάνουν γύρω στα 6 ευρώ. Στον αντίποδα, ένα πρατήριο που πουλά κατά μέσον όρο 5.000 λίτρα την ημέρα ή 150.000 τον μήνα, αν κλέψει στην αντλία θα κερδίσει μέχρι και 18.000 ευρώ μηνιαίως, αδήλωτα και αφορολόγητα...

Σούπερ κλοπή... από το 30% των βενζινάδικων. Πειράζουν... το λογισμικό των αντλιών κλέβοντας μέχρι και 12 λεπτά στο λίτρο στην αμόλυβδη από τους οδηγούς των ΙΧ. Ενας επιτήδειος πρατηριούχος μπορεί να κερδίσει ακόμη και 18.000 ευρώ τον μήνα.

Σε έξαρση βρίσκεται η καταδολίευση της αντλίας, όπως υποστηρίζουν στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας, καθώς βενζινοπώλες λόγω της μεγάλης πτώσης της ζήτησης, 30% σε σχέση με το 2009, και της απουσίας ελέγχων, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των καταναλωτών.

Παράγοντες του ΣΕΕΠΕ εκτιμούν μάλιστα ότι το 30% του διακινούμενου όγκου καυσίμων διοχετεύεται από «πειραγμένες» αντλίες.

Οι οδηγοί που θέλουν να βάλουν αμόλυβδη βενζίνη στο ρεζερβουάρ τους χρεώνονται από 3,5% μέχρι και 7% επιπλέον ποσότητα από την πραγματική που πληρώνουν. Αυτό σημαίνει ότι ένας καταναλωτής χάνει μέχρι και 12 λεπτά το λίτρο. 'Η στα 50 λίτρα που γεμίζει, με τιμή βενζίνης στο 1,77 ευρώ το λίτρο, χάνει γύρω στα 6 ευρώ.

Στον αντίποδα, ένα πρατήριο που πουλά κατά μέσον όρο 5.000 λίτρα την ημέρα ή 150.000 τον μήνα, αν κλέψει στην αντλία θα κερδίσει μέχρι και 18.000 ευρώ μηνιαίως. Χρήματα τα οποία είναι αδήλωτα και αφορολόγητα...

Οι επιτήδειοι βγάζουν τα κέρδη αυτά παρεμβαίνοντας στη λειτουργία των αντλιών (με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ή στο λογισμικό). Η ανίχνευση της ελλειμματικής παράδοσης είναι σχεδόν αδύνατη για τον καταναλωτή και ιδιαίτερα δύσκολη για τις αρχές. Ο ΣΕΕΠΕ για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων ζητά:

  •  Εντατικοποίηση ελέγχων σε όλη τη χώρα για την πάταξη της καταδολίευσης των αντλιών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
  •  Αυστηρότερες κυρώσεις και άμεση αφαίρεση άδειας λειτουργίας από τα πρατήρια στα οποία διαπιστώνεται «παρέμβαση» (π.χ. με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς) στη λειτουργία των αντλιών.

Χορός... νοθείας

Σε έξαρση βρίσκεται και η νοθεία στα καύσιμα. Όπως καταγγέλλουν στελέχη του ΣΕΕΠΕ, το τελευταίο διάστημα υπάρχει αύξηση της λαθρεμπορίας στα πρατήρια υγρών καυσίμων με την προσθήκη στη βενζίνη και άλλων ουσιών. Τέτοιες είναι η μεθανόλη, η τολουόλη, οι διαλύτες και χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια. Η μεθανόλη εισάγεται ατελώς και χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία και στην παραγωγή βιοντίζελ. Μάλιστα είναι δύσκολο να εντοπιστεί από τα συνεργεία ελέγχου.

ΕΘΝΟΣ

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com