A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Το προσφυγικό: “Τίς πταίει;”

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1aMaria Rafaela200Της Μαρίας – Ραφαέλα Παπαγεωργίου

Η κατάσταση στα ελληνοτου-ρκικά σύνορα παραμένει εφια-λτική με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα. ...

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: "Τίς πταίει;"
Φυσικά οι μόνοι που δεν ευθύνονται γι' αυτή την κατάσταση είναι οι πρόσφυγες. Ο κύριος υπεύθυνος είναι η Τουρκία, που δείχνει έναν απάνθρωπο χαρακτήρα απέναντι στους πρόσφυγες, ωθώντας τους στην εξαθλίωση. Οι εικόνες στον Έβρο είναι τριτοκοσμικές και μας επιβεβαιώνουν ότι ο Ερντογάν δεν δείχνει κανένα έλεος προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και συνεχίζει να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις όσον αφορά τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι σε αυτούς για την εξυπηρέτηση δικών του συμφερόντων.
Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, και για να μην υπάρχουν ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί και κατηγορίες, κρίνεται σημαντικό να αποσαφηνιστούν οι έννοιες "πρόσφυγας" και "μετανάστης". Οι πρόσφυγες αναγκάζονται να διαφύγουν στα σύνορα, εξαιτίας διώξεων, και προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο, ενώ οι μετανάστες – νόμιμα ή παράνομα – καταφθάνουν στα σύνορα, γιατί αναζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Το μείζον θέμα, όμως, είναι πως θα αντιδράσουμε Εμείς σε αυτή την προκλητική συμπεριφορά του Ερντογάν, αναδεικνύοντας πάνω απ' όλα το αίσθημα της ανθρωπιάς. Χωρίς να θέλω να θίξω τους πρόσφυγες και να τους χαρακτηρίσω ως "τρομοκράτες", πρέπει να τονιστεί ότι οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν στα σύνορα μοιάζουν τρομοκρατικές, και η θέση της αστυνομίας και του στρατού πρέπει να είναι αμυντική.
Κανένας μας δεν υποτιμά τους πρόσφυγες και κανένας μας δεν θέλει να τους διώξει, αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα είναι έκρυθμη και η θέση της στο προσφυγικό ζήτημα ιδιαίτερα "λεπτή". Η Ελλάδα έχει το θεμελιώδες δικαίωμα και χρέος να προστατεύσει τα σύνορα και τους πολίτες της, και θα το κάνει. Θεωρώ πως με το να θέλουμε να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας δεν τασσόμαστε υπέρ κάποιου κόμματος ή ενστερνιζόμαστε τις ιδεολογίες κάποιου, αλλά ότι υποστηρίζουμε και προστατεύουμε το έθνος μας.
Τη λύση σ' αυτό το χρόνιο προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί να τη δώσει μόνη της η Ελλάδα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνδράμει στη διαφύλαξη των συνόρων μας, γιατί και αυτά αποτελούν σύνορά της, και ο καθένας μας μεμονωμένα, δρώντας με ατομική και συλλογική ευθύνη. Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ».

Της Μαρίας – Ραφαέλα Παπαγεωργίου

1a1aMaria Rafaela 470

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com