A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Αναφορά στην Πολιτική της Δημοτικής Αρχής, για τα αδέσποτα, με αφορμή τον νεοσύστατο Σύλλογο

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1apreventisΤου Κώστα Πρεβέντη
Αγαπητοί  συνδημότες, η νέα δημοτική αρχή,  προεκλογικά είχε εκδώσει αρκετά-επίζηλα-δελτία τύπου, για...

τα αδέσποτα.
Μιλούσε, μεταξύ άλλων μάλιστα, πως δεν δικαιούμαστε να εθελοτυφλούμε άλλο για το ζήτημα αυτό, εννοώντας να ανεχόμαστε να κυκλοφορούν αδέσποτα στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της πόλης και υπερτονίζοντας ότι αυτό θα εκλείψει χωρίς να χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική, αρκεί να εφαρμόσουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτισμένα κράτη στα οποία ανήκουμε και όπου δεν υπάρχει αδέσποτο ούτε για δείγμα!
Σήμερα, πέντε μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, εξακολουθούμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και μάλιστα «επί τα χείρω».
Η νέα δημοτική αρχή προχώρησε στη σύσταση νέου φιλοζωικού συλλόγου, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα!
Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής,
Γνωρίζω ότι είναι ελάχιστοι οι φιλότιμοι εθελοντές και δεν είναι ηθικό από πλευρά σας να δέχονται επιθέσεις με ανυπόστατα σχόλια, αποκλεισμούς ,συκοφαντίες και εκμηδένιση του έργου τους.
Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί, εθελοντές με οικονομικές δυσκολίες και κάποιοι και άνεργοι ( μιλάω για τους ανήκοντες στον ήδη υπάρχοντα φιλοζωικό σύλλογο), πολεμούν για ένα καλύτερο μέλλον για τους αδέσποτους φίλους μας.
Όλους αυτούς, δυστυχώς, έρχεστε εσείς να τους στήσετε στον τοίχο, να τους διαγράψετε, να τους μηδενίσετε και να τους σπιλώσετε!
Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε πως για ένα τόσο δύσκολο και ιδιόμορφο έργο χρειάζονται τεράστια ψυχικά αποθέματα από τους εμπλεκόμενους και όχι μόνον.
Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής,
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα.
1. Είχε ανάγκη η πόλη μας από την δημιουργία νέου φιλοζωικού συλλόγου, την στιγμή που ήδη υπάρχει ένας; Τι είδους εκλογές έγιναν, αν έγιναν; Ποιοι συμμετείχαν; Τι διαδικασίες ακολουθήθηκαν; Είχε προηγηθεί ανακοίνωση- Δελτίο Τύπου; Γιατί αποκλείσθηκε ο ήδη υπάρχων φιλοζωικός;
2. Προεκλογικά μιλούσατε για ενότητα και συμπόρευση καθώς και για δίαυλους επικοινωνίας με τον φιλοζωικό σύλλογο. Ερωτώ λοιπόν: Με αυτού του είδους τις ενέργειες, που επιφέρουν διάσπαση ,ποια ενότητα υπηρετείτε; Έτσι θα καλλιεργηθεί η φιλοζωική κουλτούρα;
3. Ποιο είναι το πλαίσιο συνεργασίας που εκπονήθηκε με όλους τους φιλόζωους; Υπάρχει; Και πως μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιου είδους διχαστικές ενέργειες;
Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής,
Τα σκυλιά εξακολουθούν να είναι στους δρόμους και εξακολουθούν να στηρίζονται στην ελεημοσύνη των δημοτών και του φιλοζωικού σωματείου!
Το θεωρείτε πολιτισμό τα ζώα να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε κεντρικά σημεία της πόλης; Έτσι γίνεται στα πολιτισμένα κράτη;
Ο νόμος κύριοι προβλέπει σύσταση 5/μελούς επιτροπής, με τη συμμετοχή κάθε φιλοζωικού σωματείου της περιοχής! Εσείς ένα που υπήρχε το αποκλείσατε! Μπορούμε σ'ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να προβαίνουμε τόσο εύκολα σε αποκλεισμούς;
Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής,
Δυστυχώς τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν με τη δική μας γλώσσα και να πουν εάν κακοποιούνται, εάν δυστυχούν, εάν μένουν νηστικά! Τα ζώα θέλουν φροντίδα. Τα ζώα θέλουν ένα χάδι που ο υπάρχων φιλοζωικός σύλλογος, επί σειρά ετών το έδινε, στο μέτρο του δυνατού πάντα, σε όσα ζώα μπορούσε να περιθάλψει.
Υ.Γ. Απ'ότι γνωρίζω κάθε δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να καταγράφει τα αδέσποτα στην διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Φυσικά ανάλογα με τα αδέσποτα που δηλώνει χρηματοδοτείται για τις δαπάνες του προγράμματος διαχείρισης! Ο δικός μας δήμος τα δηλώνει τα αδέσποτα; Με τι τρόπο θα το κάνει πλέον αφού βρίσκεται σε ρήξη με τον υπάρχοντα φιλοζωικό;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ
ΕΚΠ/ΚΟΣ

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com