A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κίνητρα για αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων εξετά-ζει η κυβέρνηση

E-mail Εκτύπωση PDF

1aa1oximataΚίνητρα για την απόκτηση και τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων  εξετάζει η κυβέρνηση  μέσα από  νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ...

το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.
Σχετικές αναγγελίες έκαναν ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, στη διάρκεια χθεσινού συνεδρίου για την ηλεκτροκίνηση. Ο υπουργός υπενθύμισε τις εργασίες σχετικής διυπουργικής επιτροπής που προετοιμάζουν αυτό το πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του πρώτου εξαμήνου.
Από την πλευρά της η γενική γραμματέας έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση μελετά τρόπους επιδότησης της τιμής ενός ηλεκτρικού οχήματος.
Αυτή μπορεί να έχει τη μορφή μείωσης φόρου ή επιδότησης της τιμής αγοράς. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο και για την παροχή κινήτρων στη χρήση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως για παράδειγμα η δωρεάν στάθμευση σε ελεγχόμενους χώρους. Υπό εξέταση είναι ακόμη και η επιδότηση των υποδομών φόρτισης.
Η κυβέρνηση μέσα και από το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), όπου δεσμεύεται για τη μείωση των αέριων ρύπων του θερμοκηπίου κατά 56% το 2030 σε σχέση με το 2005, έχει θέσει ψηλά τον πήχη της διείσδυσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Το 2018 είχαν πουληθεί μόλις 315 ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα, ήτοι 0,3% επί των συνολικών πωλήσεων οχημάτων, και στόχος είναι να ανέλθει το ποσοστό αυτό στο 30%. Δηλαδή να πουληθούν 82.422 ηλεκτροκίνητα ή ένα στα τρία που θα κυκλοφορούν να παίρνουν ρεύμα από την πρίζα.
Ωστόσο, για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης απαιτείται πρώτα η οργάνωση της αγοράς και συγκεκριμένα ο τρόπος λειτουργίας των υποδομών επαναφόρτισης.

 

Newsroom

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com