A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κοινωνικό Μέρισμα: «Κλειδώνουν» ποσά και δικαιού-χοι εντός της εβδομάδας -Τα δύο σενάρια

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1aamerisma-nea-dikaiouxoiΕντός της εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τη χορήση του Κοινωνικού Μερίσ-ματος. Σύμφωνα με πληροφορίες τις αποφάσεις...

θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο οικονομικό επιτελείο κρατούν χαμηλά τους τόνους για το μέρισμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα -κυρίως οι ροές εσόδων του Νοεμβρίου-, έτσι ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Με δεδομένο ότι ο «κουμπαράς» του Αποθεματικού έχει μείνει σχεδόν άδειος, για να καλυφθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ, έκτακτες ανάγκες σε συγκοινωνίες – νοσοκομεία και να εκτελεστούν δικαστικές αποφάσεις, τα περιθώρια του μερίσματος θα περιοριστούν εντός του εκτιμώμενου δημοσιονομικού χώρου των 436 εκατ. ευρώ, αφού όμως αφαιρεθούν τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ ως «μαξιλάρι ασφαλείας».

Με βάσει όλα τα παραπάνω στο τραπέζι των αποφάσεων της κυβέρνησης βρίσκονται δυο σενάρια:

Το πρώτο: Εάν το υπερπλεόνασμα που θα απομείνει από το δημοσιονομικό χώρο των 436 εκατ. ευρώ φθάσει ή ενδεχομένως υπερβεί τα 300 εκατ. ευρώ τότε θα διατεθεί για την εφάπαξ περικοπή ενός φόρου. Το μέτρο δεν θα είναι επαναλαμβανόμενο αλλά θα ισχύσει μόνο για το 2019.

Το δεύτερο: Σε διαφορετική περίπτωση εάν δηλαδή το υπερπλεόνασμα δεν ξεπεράσει τα 150-200 εκατ. ευρώ τότε θα μοιραστεί σε αδύναμες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με δηλώσεις του χθες ( στο Open) είπε πως αυτή την εβδομάδα θα βγει η απόφαση για το μέρισμα αναφέροντας ότι «υπάρχει ένα ποσό το οποίο θα διανεμηθεί σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το πόσο θα είναι αυτό θα αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα και το πώς θα διανεμηθεί».

Επικρατέστερο σενάριο θεωρείται η χορήγησή του να γίνει σε δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, μονογενεϊκές οικογένειες και νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας. Επίσης από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι και τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Μία ακόμα κατηγορία είναι και οι πολύτεκνοι με τέσσερα παιδιά και πάνω και εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνάει κάποιο όριο ενδεχομένως τα 10.000 -12.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα διάταξη στο νέο ασφαλιστικό. Με την διάταξη αυτή θα χορηγηθεί μόνιμο μέρισμα σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους. Αυτό όμως θα δοθεί από το 2020 και κάθε Δεκέμβριο, όπου διανέμεται στους δικαιούχους μέρος από το υπερπλεόνασμα.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com