A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Δεν έχουμε λεφτά, δεν πληρώνουμε φόρους!

E-mail Εκτύπωση PDF

leftaΣε νέα διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο οδηγεί η αδυναμία καταβολής των φόρων από μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών, καθώς -σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών- από τη ροή των εισπράξεων στον φόρο εισοδήματος, πολλοί φορολογούμενοι επιλέγουν να καταστήσουν τα χρέη τους ληξιπρόθεσμα, μεταθέτοντας σε βάθος χρόνου και σε πολύ περισσότερες δόσεις την εξόφληση των υποχρεώσεών τους.

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, στις 31 Αυγούστου, οπότε και έληξε η προθεσμία για την καταβολή της 1ης από τις 7 δόσεις του φόρου εισοδήματος, περίπου 460.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν μόνον ένα μικρό ποσόν έναντι της δόσης και δέχθηκαν το υπόλοιπο μέρος της δόσης να καταστεί ληξιπρόθεσμο χρέος.

Παράλληλα, άλλοι περίπου 450.000 φορολογούμενοι δήλωσαν αδυναμία πληρωμής και δεν κατέβαλαν καθόλου τη δόση. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε έως και 48 δόσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη από τη μη καταβολή του εφετινού φόρου εισοδήματος να έχουν ανέλθει έως σήμερα στα 270 εκατ. ευρώ (35 εκατ. ευρώ από όσους κατέβαλαν κάποιο ποσό έναντι της δόσης και 235 εκατ. ευρώ από όσους δεν πλήρωσαν καθόλου τη δόση). Τη δόση του φόρου εισοδήματος που έληξε στις 31 Αυγούστου πλήρωσαν ολόκληρη μόνον οι 6 στους 10 από τους υπόχρεους.

Ειδικότερα, από τους 2.210.000 φορολογούμενους:

  •  οι 700.000 επέλεξαν να εξοφλήσουν την εφορία σε 7 δόσεις
  •  οι 600.000 πλήρωσαν όλο το ποσό εφάπαξ (σύμφωνα με πληροφορίες, 500 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν μέσω πιστωτικών καρτών για να εξασφαλίσουν οι φορολογούμενοι την έκπτωση της εφάπαξ καταβολής και να καταβάλουν το ποσό στην τράπεζα σε άτοκες δόσεις)
  •  οι 450.000 δεν πλήρωσαν καθόλου και
  •  οι 460.000 πλήρωσαν ένα μέρος της δόσης και όχι ολόκληρο το ποσό

Zougla.gr

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com