k_f_banner.jpg

11a1vlax.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3.gif

beefactor-2

Ntirogiannis

thraka

anesis

mamalis

Kiskinis

sto-xilaki

to-avlaki

editpc

eko-market

rapsodia

martsela-mpaz

psistiri

FOTO-ODISEAS

o-kokoras

cupcinoclip

mesoxori

koukourava

skepsoudiaforetika
antilogos-bunn
A+ R A-

Χταπόδι στιφάδο: Μια ξεχωριστή αγιορείτικη συνταγή

E-mail Εκτύπωση PDF

111xtapodi-stifado-Μια μοναδική και  αυθεντική  συνταγή από το Περιβόλι της Παναγίας και το best seller βιβλίο μαγειρικής του Μοναχού Επιφάνιου «Μαγειρική του Αγίου Όρους». ...

Υλικά (για 6 μερίδες)
1 χταπόδι 1,5 με 2 κιλά
1,5 κιλό κρεμμύδια ξερά (στο μέγεθος καρυδιού)
250 γραμμάρια κρασί
200 γραμμάρια λάδι
3-5 σκελίδες σκόρδο
5-6 δαφνόφυλλα
μαυροπίπερο σε σπυριά
5 με 6 καρφιά γαρύφαλλο
κανέλα σε ξύλο
πελτές ελάχιστος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι μας σε σιγανή φωτιά για δύο ώρες περίπου. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια μήκους πέντε ή έξι εκατοστών. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα μας. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε τον ταβά μας σε σιγανή φωτιά με το λάδι και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε ώστε να
ροδίσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και τα σκόρδα, και σκεπάζουμε τον ταβά, αφήνοντας να βράσουν τα σκορδοκρέμμυδά μας για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά.
Κατόπιν, βάζουμε το κρασί και τα δαφνόφυλλα και όλα τα μπαχαρικά, και από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια του χταποδιού. Μπορούμε, αν θέλουμε, να ρίξουμε και μια κουτάλα από το ζουμί του χταποδιού. Καλό θα είναι να βάλουμε χταποδόζουμο και όχι πελτέ. Αν δε βάλουμε χταποδόζουμο, τότε προσθέτουμε λίγο πελτέ, αφού τον αραιώσουμε πρώτα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά το φαγητό μας επί μία ώρα περίπου, πάντα σκεπασμένο, και δεν το ανακατεύουμε καθόλου, μόνο κουνάμε τον ταβά μας. Δοκιμάζουμε, και ανάλογα με την προτίμησή μας προσθέτουμε αλάτι, γιατί, όπως προαναφέραμε, τα χταπόδια είναι τα μόνα θαλασσινά που δε χρειάζονται αλάτι, επειδή έχουν το δικό τους.

 

_ΦΑΜΙΣΗΣ_1.jpg

300x250-PapakostaGIF.gif

Banner_Vlahogiannis.jpg

xrisanthi_-_orthia300.jpg

Mikelis-ekloges.gif

Skrekas_Banner.png

Hartopoulou_300.jpg

lioytas.gif

_ΦΑΜΙΣΗΣ_2.jpg

Sarroy17-1.jpg

car_rent.gif

Pisina_1.jpg

Xlivas.gif

loutrrra

aliagas copy

kanalion-geysis-2

faltakas

ipati1111

perivoli

vainas

holy-meteora

ALIAGAS1.png

Pisina_2.jpg

selfhelpbanner.gif

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που έχουμε αφιερώσει για να σας ενημερώνουμε.

                               Υπεύθ. Επικοινωνίας: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη

                               Τηλ. & Fax : 2432 400 094 - Κιν.: 698 24 94 413 -- e-mail: antilogos.news@gmail.com