A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μικέλης Χατζηγάκης: «Τα Τρίκαλα πρέπει να μπουν στην νέα εποχή»

E-mail Εκτύπωση PDF

hatxig m«Τα Τρίκαλα μπορούν, και πρέπει, να μπουν στην νέα ε-ποχή» ήταν το βασικό μήνυμα του Μικέλη Χατζηγάκη στην τηλεοπτική συνέντευξη που...

έδωσε στο TRT και στον Κώστα Κωστούλα, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.
Ο Τρικαλινός οικονομολόγος μίλησε αναλυτικά για τα Τρίκαλα και πως βλέπει το μέλλον του Νομού. Αναφέρθηκε εκτενώς και στο αστικό αλλά και στο γεωργοκτηνοτροφικό κομμάτι του Νομού. Συγκεκριμένα, είπε «πως ο αστικός ιστός, δηλαδή οι υπηρεσίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, τουριστικές επιχειρήσεις) χρειάζονται μειώσεις φόρων σαν αυτές που έχει ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα χρειάζεται και ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Ο Ε-65 είναι ένα βήμα και πρέπει να παραδοθεί άμεσα και το κομμάτι της Ξυνιάδας. Χρειαζόμαστε, επίσης, ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο σιδηρόδρομος ο δικός μας φτάνει μέχρι την Καλαμπάκα, είναι ξεπερασμένος. Χρειάζεται έναν εκσυγχρονισμό. Αλλά πέρα από αυτό έχουμε και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: την γεωργία μας και την κτηνοτροφία μας. Έχω μιλήσει όλο αυτό το διάστημα που περιοδεύω με πάρα πολλούς αγρότες. Τα προβλήματα τους είναι μεγάλα και είναι διαρκή. Στα Τρίκαλα έχουμε και δυναμικές καλλιέργειες όπως φρούτα, λαχανικά, οπωροκηπευτικά, αλλά και εκτεταμένες καλλιέργειες καλαμπόκι, βαμβάκι και άλλα. Το βασικό πρόβλημα είναι το νερό. Δεν υπάρχει νερό. Γι' αυτό πρέπει να γίνει μια νέα υδατική πολιτική όπου να υπάρχουν μικρά και μεσαία αρδευτικά έργα για να μπορέσουν να ενισχυθούν οι αγρότες μας. Ένα δεύτερο κομμάτι είναι να γίνει εκπαίδευση νέων αγροτών και νέων τεχνολογιών έτσι ώστε να υπάρχει ένας εκσυγχρονισμός της Ελληνικής γεωργίας και της κτηνοτροφίας».
Ταυτόχρονα, ο Μικέλης Χατζηγάκης αναφέρθηκε στο φράγμα της Μεσοχώρας το οποίο και επισκέφθηκε ο ίδιος πριν μερικές εβδομάδες. Ο νεαρός Τρικαλινός είπε πως «το Φράγμα είναι ένα μεγάλο έργο, αλλά κανένα έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί ερήμην της βούλησης των κατοίκων. Πρέπει πρώτα να γίνει μια συνεννόηση με τους κατοίκους για να προχωρήσει. Εγώ είμαι πάντα υπέρ της συνεννόησης γιατί έτσι θεωρώ πως μπορεί να υπάρξει μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση».
Επίσης, ο Χατζηγάκης μίλησε για τις τεράστιες τουριστικές δυνατότητες που έχει ο Νομός Τρικάλων. «Τα Τρίκαλα έχουν ένα πανέμορφο ορεινό όγκο (π.χ. Ελάτη, Περτούλι) που μπορεί να προσελκύσει πολύ περισσότερους τουρίστες. Έχουν τα Μετέωρα που είναι μπαλκόνια της Ορθοδοξίας. Και μπορούν να γίνουν πολλά βήματα τα οποία δεν έχουν μεγάλο κόστος. Για παράδειγμα, αρκεί να καθαρίσουν μερικά μονοπάτια και να βάλουν σημάνσεις για να ενισχυθεί ο περιπατητικός τουρισμός».

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com