A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Τι είναι η αμνιοπαρακέντηση

E-mail Εκτύπωση PDF

amnioparakΗ αμνιοπαρακέντηση είναι μια ιατρική διαδικασία κατά την ο-ποία το αμνιακό υγρό εκχυλίζεται και αναλύεται για να εξε-τάσει τα χρωμοσώματα ενός μωρού. ...

Αυτό το αμνιακό υγρό αποτελείται από κύτταρα, πρωτεΐνες και εμβρυϊκά ούρα, τα οποία μπορούν να αναλυθούν για να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία του μωρού.

Γενικά, η αμνιοπαρακέντηση γίνεται μεταξύ 16 και 20 εβδομάδων εγκυμοσύνης και συνιστάται για γυναίκες που ετοιμάζονται να γεννήσουν και είναι 35 ετών και άνω.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εκχυλίζεται το αμνιακό υγρό προκειμένου να αναλυθεί. Το αμνιακό υγρό περιέχει κύτταρα του μωρού.

Τα κύτταρα και οι πρωτεΐνες σε αυτό το υγρό εξετάζονται σε ένα εργαστήριο προκειμένου να ανιχνευθεί η παρουσία συγκεκριμένων εμβρυϊκών διαταραχών. Αυτό το υγρό περιέχει επίσης αλφα-φετοπρωτεΐνη (AFP), η οποία μπορεί να μετρηθεί σε εργαστήριο.

Το ραντεβού για μια αμνιοπαρακέντηση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και η πλειονότητα του χρόνου δαπανάται για την εκτέλεση λεπτομερούς υπερήχου.

Γιατί να υποβληθείτε σε αμνιοκέντηση;

Αυτή η εξέταση έχει ποσοστό ακρίβειας άνω του 99% για τη διάγνωση του συνδρόμου Down. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση πολλών διαφορετικών γενετικών και χρωματοσωματικών προβλημάτων στο μωρό, συμπεριλαμβανομένης της Anencephaly (όταν στο μωρό λείπει μεγάλο μέρος του εγκεφάλου).

Η εξέταση χρησιμοποιείται επίσης για την ανίχνευση ασυνήθιστων μεταβολικών διαταραχών που μεταφέρονται από τους γονείς στα παιδιά, καθώς και άλλων γενετικών προβλημάτων, όπως η τρισωμία 18.

Μια αμνιοπαρακέντηση μπορεί επίσης να καθορίσει εάν το μωρό πάσχει από δυσπλασία του νευρικού σωλήνα, όπως η Spina bifida ή ορισμένες μεταβολικές ασθένειες.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com