A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Σε εφεδρεία όσοι είναι κοντά στη σύνταξη αποφάσισαν Στουρνάρας-Μανιτάκης

E-mail Εκτύπωση PDF
  • Ίσως και αναδρομική η μείωση στα ειδικά μισθολόγια ΚΑΙ για τους μάχιμουςsintaxi
  •  Θα φύγουν 150.000 υπάλληλοι έως το 2015 συμφώνησαν οι δυο υπουργοί
  •  Κάθε χρόνο θα αναπροσαρμόζονται οι στόχοι
  •  «Κάηκε» το σενάριο με τους... επίορκους και τους κοπανατζήδες
  •  Ούτε αναφορά στη λέξη «εφεδρεία» από Στουρνάρα-Μανιτάκη
  •  Όλα στην... ευχέρεια της τρόικας που επιστρέφει στις 5 Σεπτεμβρίου

Μπορεί λέξη εφεδρεία μπορεί να μη βγήκε από τα χείλη των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, αλλά όπως κι αν «βαφτιστεί», κάποτε θα εφαρμοστεί!

«Ας μην μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, οι δύο υπουργοί. Οι οποίοι δεν έκαναν δηλώσεις μπροστά στους δημοσιογράφους.

Και θα εφαρμοστεί αρχικά για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Ο στόχος της αποχώρησης 150.000, ίσως και περισσότερων, υπαλλήλων από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015 θα επιτευχθεί κυρίως μέσω μιας διαφορετικής «εφεδρείας», όπως, για παράδειγμα, της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης» για όσους βρίσκονται κοντά στον χρόνο σύνταξης.

Διευκρινίστηκε δε, ότι με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου, θα επιτευχθούν, μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων και θα υπάρξει ένα αποτελεσματικότερο, μικρότερο και ποιο ποιοτικό Δημόσιο.

Το δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει μέσα από τη διαφορά μεταξύ μισθού και μέσης σύνταξης, η οποία είναι απλώς ποσοστό του μισθού. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη των δύο υπουργείων, για το 2012 ισχύει ο στόχος της μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου κατά 15.000 άτομα, αλλά με φυσική ροή αποχωρήσεων, ενώ τίθενται και στόχοι ανά έτος, έως το 2015.

Και όλα αυτά ενώ παραμένει ανοιχτό και το θέμα των μειώσεων κατά 12% στα ειδικά μισθολόγια από φέτος, ίσως και αναδρομικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα το μέτρο να «πιάσει» ακόμη και τους μάχιμους! Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

«Μόνον με ισοδύναμα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία θα διασωθούν φέτος τα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων ένστολων», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Για όλα βέβαια τον τελευταίο λόγο έχει η τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ την προσεχή Δευτέρα, 27 Αυγούστου, έρχεται το τεχνικό κλιμάκιο.

newsit

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com