A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ποιοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων λόγω των πα-ράνομων περικοπών στις επικουρικές

E-mail Εκτύπωση PDF

xrhmataepistrofesΠερίπου 200.000 συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν αναδ-ρομικά έως και 800 ευρώ λόγω των παράνομων περικοπών στις επικουρικές τους συντάξεις. ...

Οι παράνομες μειώσεις φαίνονται στα ενημερωτικά σημειώματα δύο μηνών και αφορούν σε πρώτη φάση όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών που είχαν άθροισμα συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ και με το άρθρο 96 του νόμου 4387/2016 αποφασίστηκε να γίνει επανυπολογισμός των επικουρικών και να μειωθούν τα ποσά που έπαιρναν μέχρι τον Ιούνιο του 2016 οι συνταξιούχοι.
Ο επανυπολογισμός όμως δεν έβγαλε τα επιθυμητά για το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑ αποτελέσματα γιατί απλά δεν αφαρμόστηκε έτσι όπως τον ψήφισαν.
Σε άλλες συντάξεις βγήκαν ακόμη και αυξήσεις έως 35 με 40 ευρώ, τις οποίες «αλλοίωσαν» με παράνομες μειώσεις, ενώ σε πολλές ακόμη (κυρίως του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και άλλων επικουρικών ταμείων), έπεσε τσεκούρι έως 50% χωρίς κανένα στοιχείο αποδοτικότητας.
Για περίπου 200.000 συνταξιούχους του Δημοσίου και ΔΕΚΟ ο επανυπολογισμός επικουρικών έγινε δύο φορές μέσα σε δύο μήνες.
Τον Αύγουστο του 2016 «έβγαλε» αυξήσεις στα καθαρά ποσά, έως 35 και 40 ευρώ, και τον Σεπτέμβριο του 2016, το ΕΤΕΑ έκανε ξανά τον επανυπολογισμό και προκειμένου να σβήσει τις αυξήσεις στα καθαρά ποσά, επανέφερε τις παλιές μειώσεις που είχαν στις παλιές επικουρικές με το νόμο 3896/2011!
Με την επαναφορά αυτών των μειώσεων, τα καθαρά ποσά των νέων επικουρικών κατέβηκαν και οι αυξήσεις που τους έβγαλε ο επανυπολογισμός του νόμου Κατρούγκαλου μηδενίστηκαν και το καθαρό ποσό, μετά τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν μικρότερο μεν αλλά με παράνομη μείωση.
Επιστροφές
Οι εν λόγω συνταξιούχοι δικαιούνται να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους και μάλιστα αναδρομικά από τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο του 2016.
Τα ποσά των αναδρομικών φτάνουν στα 792 ευρώ μέχρι σήμερα. Όσο δεν αποκαθίστανται η παρανομία, τα αναδρομικά θα αυξάνονται και είναι βέβαιο ότι θα αποδοθούν γιατί πρόκειται για καραμπινάτη λαθροχειρία.
Ο φάκελος των περικοπών που είχαν στις επικουρικές τους 350.000 συνταξιούχοι συνολικά από όλα τα Ταμεία, που είχαν άθροισμα μικτών συντάξεων πάνω από 1.300 ευρώ, μοιραία ανοίγει ξανά όχι μόνον για όσους διαπιστωμένα έχουν παράνομες μειώσεις από το ν. 3986/2011 αλλά κυρίως για όσους είδαν μειώσεις 50% μέσω του επανυπολογισμού και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα χρόνια που πλήρωσαν εισφορές και οι αποδοχές τους.

 

 

Ελεύθερος Τύπος

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com