A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Λήγει η περίοδος ρύθμισης οφειλών 100 δόσεων στο Δήμο Καλαμπάκας

E-mail Εκτύπωση

ofeiles-bΥπενθυμίζεται ότι στις 30 Νοεμβρίου 2017 λήγει η περίοδος για την υπαγωγή στο νόμο για τη ρύθμιση οφειλών  100 δό-σεων, προς το Δήμο Καλαμπάκας και προς...

την ΔΕΥΑΚ. Παρακαλούνται οι δημότες να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου και να προσέλθουν στην ταμιακή υπηρεσία του Δήμου ή στη ΔΕΥΑΚ, για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω –αρχικό- δελτίο τύπου του Δήμου Καλαμπάκας.
Οδηγίες για τη ρύθμιση οφειλών προς Δήμο Καλαμπάκας και ΔΕΥΑΚ
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Όλους τους πολίτες που έχουν οφειλή προς τον Δήμο Καλαμπάκας ή και την ΔΕΥΑΚ.
ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΦΟΡΑ
Όλες τις οφειλές προς τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου (δηλαδή από 31 Ιουλίου 2017).
ΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΦΟΡΑ
Τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή από το 1997. Υπάρχουν εξάλλου καταγεγραμμένες οφειλές από εκείνη την περίοδο.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ο οφειλέτης υποβάλλει στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Καλαμπάκας (οφειλές πρός το Δήμο) ή στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ (οφειλές προς ΔΕΥΑΚ), αίτηση για υπαγωγή του στη ρύθμιση μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ;
ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ
1. Εφάπαξ καταβολή οφειλής (εξόφληση) 100%
2. 2 έως 24 ισόποσες δόσεις 80%
3. 25 έως 48 ισόποσες δόσεις 70%
4. 49 έως 72 ισόποσες δόσεις 60%
5. 73 έως 100 ισόποσες δόσεις 50%
ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ
Η πρώτη δόση (ή η εφάπαξ αποπληρωμή) πρέπει να πληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Αλλιώς η αίτηση ακυρώνεται. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΩ;
Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΩ;
Ενδεχόμενη καθυστέρηση καταβολής δόσης επιφέρει αύξηση της μηνιαίας δόσης κατά 5% του ποσού.
ΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ;
1. Από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Καλαμπάκας, Ευθ. Βλαχάβα 1, 1ος όροφος
2. Στον τηλεφωνικό αριθμό 24323-50220
3. Στην παρούσα ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμπάκας
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ;
Ναι, εάν ο οφειλέτης:
α) δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών,
β) δεν υποβάλει στο δήμο τις προβλεπόμενες δηλώσεις για την επιβολή του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και του τέλους παρεπιδημούντων, μετά των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και του εκκαθαριστικού Φ.Π.Α.,
γ) έχει υποβάλει αναληθή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ, ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΔΟΣΕΙΣ;
Ναι. Παρέχεται απαλλαγή κατά ποσοστό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων, ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται, με αντίστοιχη τροποποίηση της απόφασης του αρμόδιου οργάνου.
ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗ;
1. Δίνεται φορολογική ενημερότητα:
Εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από άλλη αιτία, ο Δήμος προβαίνει σε εντολή άρσης της δέσμευσης αυτής προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και σε εντολή για επαναδέσμευση αυτής σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής έστω και μίας εκ των δόσεων. Θα πρέπει όμως ο οφειλέτης έχει καταβάλει:
α) το πέντε τοις εκατό (5%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ,
β) το δέκα τοις εκατό (10%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή από πέντε χιλιάδες και μηδέν ένα (5.000,01) μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ,
γ) το είκοσι τοις εκατό (20 %) της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή δέκα χιλιάδες (10.000,01) ευρώ και πάνω.
2. Με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων με την προϋπόθεση ότι η εκτέλεση αφορά μόνο χρέη που ρυθμίζονται με τις διατάξεις αυτού του άρθρου. Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της ρύθμισης, εφόσον δεν πιστώνονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί.
3. Στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου είναι δυνατή κατόπιν αίτησης του οφειλέτη η άρση της κατάσχεσης στα χέρια τρίτων, εφόσον εξοφληθεί το 25% της οφειλής που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση. Ποσά που αποδίδονται από επιβληθείσες κατασχέσεις στα χέρια τρίτων πέραν του ανωτέρω ποσοστού δεν επιστρέφονται. Αν ο οφειλέτης απολέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.
ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ;
Οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:
α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή
β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών,
γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα. Αν με το ένδικο βοήθημα είχε υποβληθεί και αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, η ανωτέρω παραίτηση καταλαμβάνει και το αίτημα αυτό. Βεβαίωση της γραμματείας του δικαστηρίου, όπου εκκρεμούσε η υπόθεση, ότι έχει υποβληθεί παραίτηση, επισυνάπτεται στην αίτηση υπαγωγής στην ρύθμιση.

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com