A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΛΛΗΝΕΣ , ένας ΛΑΟΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ και τώρα …..ξεπεσμένων

E-mail Εκτύπωση PDF
ellinesΞεχάσαμε τις παραδόσεις μας

Ξεχάσαμε τη γλώσσα μας

Ξεχάσαμε τη μουσική μας

Ξεμείναμε από αγωγή

Ξεβρακωθήκαμε ξαναφορώντας ......φράγκικα ( έτσι έλεγαν παλιά τα κουστούμια όταν πρωτοφορέθηκαν κι' αντικατάστησαν τη....φουστανέλα και τις ...βράκες !!).

Με καταξεσχισμένα παντελόνια περπατούν οι....κορασίδες , και με... πολύχρωμες βερμούδες , οι χοντροτριχοπόδαροι Ρωμιοί....( πως δεν τους άρπαξε ακόμα ο....μπόγιας Θεέ μου !!!).

Φοράν καπέλα «τζόκιν» στραβά η και ανάποδα ( ο γείσος προς τα πίσω) , αξύριστοι οι πιο πολλοί ( είναι της μόδας, λένε- πλυθείτε όμως κι' όλας ) , πουκάμισα ριγμένα απ' έξω σαν χαχόλοι !. Τακούνια οι γυναίκες 12ποντα ( τα πιο...κοντά ) σαν ...ξυλοπόδαροι στα καρναβάλια . περπατάνε !

Θεέ μου πως κατάντησες τους...υπηκόους σου!!

Με σκουλαρίκια, τατουάζ- μικροί μεγάλοι, βραχιόλια οι νεαροί «μέχρι.....αγκώνος » και ... τίγκα το...σωληνωτό με τον φραπέ, τσιγάρο Marlboro ή και στριφτό στο χέρι !.

Τα μίνι μέχρι το...βρακί ( πολύ μ' αρέσουν !) έξω οι κοιλιές , καμαρωτός ο...αφαλός προβάλει , και πίσω η....χαράδρα !

Και' από γλώσσα, πως τα πάμε ;, εδώ...γελάνε !!

Και να τα....κορακίστικα ( τα....greeklish λέω ) , να τα ...λαζοαγγλικά , ( ωχ, θα τ'ακούσω πάλι, η συμβία μου ......πόντια είναι ) , αλλά πώς να το κάνω ρε παιδιά ,όλο «μπρέΙκ» και «κούλ» και «κόνσεπτ» και..... « μπέστ-οφ» και ... «λάϊφ στάϊλ» και «μίτινγκ» και δεν συμμαζεύεται ακούς !

Άσε που φύτρωσαν καινούργιες λέξεις και φράσεις μεγαλεία , θα σας θυμίσω μερικές :

« εν τάξει » ( και επί το...προοδευτικότερο « 'ντάξει » !! ) , , «αν θέλετε », « να ολοκληρώσω » ( καλά κι' αυτός πόση ώρα θέλει να...ολοκληρώσει , την ...άλλη δεν τη σκέφτεται !! ) , « την έκανα λαχείο» , «τα πήρα στο ...κρανίο » κι' άλλες αμέτρητες ...αηδίες !.

Το άλλο το ....γενικής χρήσεως , το 10 το καλό , τ' άφησα τελευταίο ( για τον...Μ@@@κα λέω , το κράτησα για να το βάλω σαν ....υπογραφή , στο τέλος !).

Και για να μη αδικώ τα πατριωτάκια, υπάρχουν λέξεις, υπάρχουν φράσεις που δεν τις ξεχνούν και καμαρώνουν :

« Ξέρεις ποιος είμαι γώ ρέεεεε;;;» το λέει ξεχνώντας την περιβόητη , την φράση Κατσιφάρα :

« Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας δεν θα μας ήξερε !»

Θυμάμαι – με την ευκαιρία - πως σ' ένα έργο –σε μια απ' τις παλιές αθάνατες ελληνικές ταινίες , έλεγε ο Ρίζος ο κοντός στον Τζιβιλίκα τον ψηλό , «ξέρεις ποιος είμαι εγώ,ρε;;, εμένα η ....νοικοκυρά μου από τη....Μάνη είναι !!!.»

Το άλλο πάλι ! :

Ανοίγεις τηλεόραση, ανοίγεις ράδιο, πας για καφέ, η μπαίνεις σε ταξί :

Ντούκου ντούκου, ντούκου ντούκου, ντούκου ντούκου , – καλά μη διαμαρτύρεσαι αναγνώστη , τη μουσική πασχίζω ν' αναπαραστήσω..... με μήνυμα...γραφτό !'.

Τι θόρυβος, Θεέ μου, τι ..μπουχός , τι ...κανονιοβολισμοί τι μπάχαλο ακουστικό !...

Και νάταν μόνο αυτό; Από δω τα μικρόφωνα , από την άλλη τα μεγάφωνα ,παντού , στο πλάι σου , αντίκρυ σου, πάνω απ' το κεφάλι σου , αφού περνάς στον δρόμο και πάλι μουσική ακούς στη διαπασών από τα μαγαζιά απ' τη μια , τα .......αυτοκίνητα απ' την άλλη ( έχουμε στέρεο, καμαρώνει ο....... γύφτος, ο οδηγός και το....βαράει στη διαπασών ( τους αγαπώ τους γύφτους, δεν είμαι ρατσιστής, τους γύφτους και τα...μάτια σας, σε λίγο γύφτοι θάμαστε όλοι !).

Δεν τραγουδάμε πια το « σαν πάς στην Καλαμάτα » , ούτε τον « Αητό που κάθονταν στον ήλιο και λιαζότανε », ( κι' αυτός ούτε δημόσιος ...υπάλληλος νάτανε , όλο...λιαζότανε !). ,

Το « έπεσε- η....Γερακίνα, στο ...πηγάδι », εξαφανίστηκε κι'η....Μαργιώ του... « σπάστα καλέ Μαργιώ και τα..πληρώνω εγώ » ( άλλος, πάλι , αυτός ο.... χουβαρντάς , όλο λόγια ήτανε , τάσπασε μια φορά η Μαργιώ και τα πλήρωσε ο.... μπαμπάς της !).

Καταγωγή;;;

¨ΟΛΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ και..... ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ είμαστε., όλοι πρωτευουσιάνοι, ξεχνάν τον άγιο τόπο του χωριού η της πανέμορφης τους πόλης.

Θυμάμαι μόνο μια εξαίρεση :

Την εποχή που ο αλήστου μνήμης ο Εθνάρχης Καραμανλής μεσουρανούσε , η.... ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ( η και..... ΚΙΟΥΠΚΙΟΪ, παλαιότερον ονομαζομένη !! ) απέκτησε ένα.... εκατομμύριο ,περίπου, κατοίκους. !!.

« Από πού είσαι « , ρωτούσες,

«από τις Σέρρες,»

« μέσα από τις Σέρρες;»

« όχι, από την.... ΠΡΩΤΗ !!»

Ούτε το Μαιευτήριο ΛΗΤΩ να ήτανε ....50 γέννες την ημέρα νάχε !!

Και τώρα θα σας «ξεναγήσω» στο ....ΟΙΚΟΣΗΜΟ , στο δείγμα καταξίωσης, του νεοέλληνα : στο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ! :

Με κυβικά βαρβάτα, φανταχτερό, παρκάρει όπου γουστάρει, πατάει διπλές γραμμές, όλους τους προσπερνάει, μουντζώνει, βρίζει, κορνάρει, σε τυφλώνει. ... μύγα στη...ρόδα του δεν θέλει !

Ζώνη;, κορόιδο είμαι ;. πριν απ' το κόκκινο πάντα με κίτρινο περνώ, «ξέρεις τι μάγκας είμαι » ;

Ξέρω, 20.000 τραυματίες το χρόνο ,απ' τους οποίους 1000 ανάπηροι ως που να πεθάνουν , 2.000 οι νεκροί το χρόνο ( μια κωμόπολη, ολόκληρη, κοστίζει η μαγκιά σου, ζώον – τα ζώα μάλλον αδικώ ).

Yποανάπτυκτε και καθυστερημένε ,που επικοινωνείς μόνο με SMS , το κινητό αντικατέστησε το ραντεβού, την αγκαλιά, την παρουσία .

Με το Handsfree στ' αυτί , μιλάς ,γελάς και περπατάς σαν...παρλιακό στο δρόμο , δεν καταδέχεσαι να μπεις σε λεωφορείο και ψάχνεις με τις ώρες για μια θέση να παρκάρεις ..

Κουράστηκα –δεν είναι βέβαια έτσι όλοι οι νεοέλληνες , τα παραλέω, όμως ας θυμηθούμε λίγο τη καταγωγή, τη γλώσσα, την εκκλησία του χωριού και την παράδοσή μας. .

Ας σπείρουμε δυό ντοματιές , ας πάμε –με τους Αλβανούς- να βάλουμε και μεις ένα χεράκι στις...ελιές μας, ας ξαναβάλουμε στο σπίτι τους γερόντους, ας κάτσουμε –έστω τις Κυριακές, - μια μέρα ΟΛΟΙ στο τραπέζι, , πείτε μια «καλημέρα» το πρωί στον πρώτο που θα βγει μπροστά σας, ας βρούμε φίλοι μου ξανα΄ την ανθρωπιά, τη γλώσσα μας, τις ρίζες , την παράδοσή μας.

Άιντε γιατί τα...«πήρα» τώρα !

Υπογραφή ο.....( καλά, δεν θα το πω ! )

Ο...Δρ Βλάσης Γωγούσης

TaXalia (makedonia)

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com