A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στα σκαριά επιδοτήσεις για ίδρυση τουριστικών επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ESPA MADATA Πρόγραμμα του  ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 120 εκατομμυρί-ων ευρώ, για την ίδρυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρή-σεων. Η σχετική πρόσκληση...

αναμένεται -σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης-να δει το φως της δημοσιότητας μέσα στο φθινόπωρο.

Από το πρόγραμμα θα ενισχυθούν επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη δημιουργία μικρομεσαίας τουριστικής επιχείρησης και την υποστήριξη της λειτουργίας της για διάστημα έως 6 μηνών από την έναρξη. Επίσης, επιλέξιμα θα είναι έργα για την ολοκλήρωση καταλυμάτων, των οποίων η κατασκευή έχει αρχίσει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν, λόγω δυσκολιών οφειλόμενων στην οικονομική κρίση.

Δικαιούχοι- ενισχύσεις

Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι θα προσδιοριστούν στη σχετική πρόσκληση.

Ο προϋπολογισμός για κάθε επενδυτικό σχέδιο που θα κατατεθεί πρέπει να κυμαίνεται από 80.000 έως και 400.000 ευρώ. Το δε ποσοστό επιδότησης θα καλύπτει το 40% του κόστους, ενώ σε περίπτωση που στο σχέδιο περιλαμβάνεται η δαπάνη μισθολογικού κόστους, θα φτάνει το 50%.

Με αυτά τα δεδομένα, ενδεικτικά αναφέρεται πως ένα έργο ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές που θέτει το πρόγραμμα, θα μπορέσει να διεκδικήσει επιδότηση από 40.000 έως 50.000 ευρώ (μισθολογικό κόστος). Τη διαφορά για την ολοκλήρωση της επένδυσης θα κληθεί να καλύψει ο ίδιος ο επενδυτής (π.χ. δανεισμός, κεφάλαια δικαιούχου κλπ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν χρήση του «Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού», του λεγόμενου escrow account. Πρόκειται για έναν «μηχανισμό» που εξασφαλίζει πρόσβαση σε ποσό ίσο με την προκαταβολή που δικαιούνται, χωρίς να απαιτείται η υποβολή εγγυητικής επιστολής. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 120 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αφορά στη δημόσια δαπάνη.

Από εκεί και πέρα, ο συνολικός προϋπολογισμός αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 266,6 εκατομμύρια ευρώ, όταν συνυπολογιστούν δηλαδή και τα χρήματα που θα βάλει ο δικαιούχος για την ολοκλήρωση της επένδυσης.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com