A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πιθανή παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

forol400Πιθανή η παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσε-ων από την κυβέρνηση. «Αυτήν τη στιγμή  έχουν  κατατεθεί 5.600.000 φορολογικές δηλώσεις....

Είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών που αναμένονται. Από την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για το σύστημα και αν θα αντέξει τις δηλώσεις, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Πιστεύουν ότι τα συστήματα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν», δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης μετά τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, λέγοντας ότι «αν εκτιμήσουν οι υπηρεσίες ότι πρέπει να δοθεί παράταση, είμαι ανοικτή να υπογράψω την παράταση».
Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό real, για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις δηλώσεις των αγροτών «θα βγει μία συγκεκριμένη ανακοίνωση για το πώς θα δοθεί κάποια λύση. Νομίζω, ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών, αν τα ζητήματα λυθούν».
Στο ερώτημα εάν πέραν της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων σχεδιάζει άλλη ρύθμιση για τις φορολογικές και άλλες οφειλές, η κ. Παπανάτσιου απάντησε: «Εκείνο που σχεδιάζεται, αυτήν τη στιγμή, έχει να κάνει μόνο με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Από εμάς δεν υπάρχει άλλη ρύθμιση. Από το υπουργείο Εργασίας υπάρχει κάποια ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία... αφού ολοκληρωθεί πρώτα από όλα ο εξωδικαστικός, από εκεί και μετά, θα δούμε τι υπόλοιπο θα έχει μείνει, θα εκτιμήσουμε κάποια πράγματα, θα δούμε πώς θα έχει πάει και θα δούμε αν χρειάζεται να κάνουμε κάποια ρύθμιση για μεγαλύτερες δόσεις».
Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι οι αλλαγές που εξετάζονται έχουν να κάνουν με την άμβλυνση της διαφοράς μεταξύ των κατηγοριών στα τέλη κυκλοφορίας, που υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και πως ο στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να μειωθεί η επιβάρυνση στα παλιά οχήματα με κινητήρες άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να τα βγάλουν από τη φορολογική ακινησία.
thetoc.gr
Επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της ΓΣΕΒΕΕ στο υπουργείο Οικονομικών

 

Παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατά δέκα ημέρες, ζήτησαν με επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.
Όπως σημειώνεται στην επιστολή του κ. Κόλλια, το αίτημα διατυπώνεται «μετά από πλήθος αιτημάτων των φορολογούμενων και των λογιστών - φοροτεχνικών, που καλούνται να ανταποκριθούν μέχρι την Δευτέρα 17 Ιουλίου στον αυξημένο όγκο φορολογικών δηλώσεων» και ζητά την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έως και τις 27 Ιουλίου.
Όπως επισημαίνει, με τον τρόπο αυτό, δεν επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος το ελληνικό Δημόσιο και «θα ολοκληρωθεί ομαλά και η φετινή διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, προς όφελος των φορολογουμένων και των λογιστών - φοροτεχνικών».
Επίσης, η Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ζητά παράταση μέχρι 26 Ιουλίου, «για την αντιμετώπιση πιθανών τεχνικών προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν στις τελευταίες ημέρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και για τη διευκόλυνση του φόρτου εργασίας της δημόσιας διοίκησης, των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του κλάδου φοροτεχνών-λογιστών».
Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι «με την εν λόγω παρέμβαση δεν επέρχεται καμιά δυσμενής μεταβολή ούτε στο ύψος, αλλά ούτε και στις ροές των δημοσίων εσόδων.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com