A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη των παιδιών, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Από την σήμερα Τετάρτη 24/5 ξεκινάει η υποβολή των αιτή-σεων από τους γονείς ηλεκτρονικά στο eetaa.gr για την έν-ταξη των παιδιών τους, για το σχολικό έτος 2017-2018,...

σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ, καθώς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής»
Η δράση της ΕΕΤΑΑ αφορά τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών έως 4 χρόνων σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ για το 2017 - 2018, παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς επίσης παιδιών και εφήβων με αναπηρία σε αντίστοιχες δομές.
Οι ενδιαφερόμενες μητέρες, θα έχουν τη δυνατότητα έως 9/6 να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Στόχος είναι η διαδικασία καθορισμού των δικαιούχων να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου».
Οι βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες είναι το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και το εργασιακό προφίλ. Όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα είπε: «το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα- με ένα παιδί δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ, με δυο παιδιά μέχρι 30.000, με τρία παιδιά τις 33.000 ευρώ και τέλος με περισσότερα από τρία μέχρι 35.000 ευρώ.
Τόσο πέρυσι όσο και φέτος η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων εκείνων που έχουν το κατώτατο εισόδημα των 5.000 ευρώ».
Εκτός από την συγκεκριμένη όμως κατηγορία θα ικανοποιηθούν κι όλες οι αιτήσεις που είναι για ΑΜΕΑ ανεξαρτήτου εισοδήματος».
Σε ό,τι αφορά την οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος, έχει να κάνει, σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, με το «εάν μια μητέρα έχει ένα, δυο ή τρία παιδιά», και το τρίτο κριτήριο που είναι το εργασιακό προφίλ έχει να κάνει με το «εάν η μητέρα είναι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούμενη ή είναι άνεργη ενταγμένη σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Έτσι μόλις ικανοποιηθούν οι αιτήσεις με βάση το οικογενειακό εισόδημα, τότε περνάμε στις δύο άλλες προϋποθέσεις και παίρνουμε μέχρι να φτάσουμε στο πλαφόν που έχει οριστεί». «Πέρυσι το ποσό που μας είχε οριστεί ήταν περίπου τα 193 εκατομμύρια ευρώ, φέτος υπολογίζεται ότι πιθανό να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι με βάση τα χρήματα που είχαμε πήραμε 92.500 παιδιά, φέτος, αναμένεται να έχουμε ρεκόρ και να χορηγηθούν επιταγές εισόδου (vouchers) για τη δωρεάν φιλοξενία 100.000 παιδιών, εφόσον αυξηθεί το ποσόν» διευκρινίζει ο κ. Γκοτσόπουλος.
Οι διαδικασίες υπολογίζεται ότι να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο οπότε και θα δώσουν στους γονείς την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν. Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων με τους δικαιούχους, μπορούν όσοι αιτούντες επιθυμούν να προχωρήσουν σε ενστάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν «κι άρα τα τελικά αποτελέσματα τα περιμένουμε μέχρι το τέλος Ιουνίου».
Ειδικότερα, οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1. να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
2. να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.
Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τους δυνητικά ωφελούμενους.
3. Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού). Οι μητέρες για την υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει να έχουν:
- την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 - 31/12/2016).
- Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com