.gif

secretary_16-3-2020.gif

kosta-famissi-hotel-L.3.gif

psistiri.gif  

skepsoudiaforetika.gif

antilogos-bunn

rousanou.jpg

meteora-thessaly.jpg

A+ R A-

Έτοιμη να υποδεχτεί τους λουόμενους για τη θερινή περίοδο η Ιαματική Πηγή Υπάτης

E-mail Εκτύπωση PDF

home 01Η ΕΤΑΔ Α.Ε. ανακοινώνει ότι,  η  Ιαματική Πηγή Υπάτης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, είναι έτοιμη να υποδεχτεί ξανά τους λουόμενους για τη...

θερινή λουτρική περίοδο 2018. Οι εσωτερικοί ατομικοί λουτήρες πολυτελείας, αλλά και η εξωτερική πισίνα, περιμένουν να χαρίσουν σε κάθε επισκέπτη μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας, συνεισφέροντας σημαντικά στη θεραπεία πολλών ασθενειών. Συγκεκριμένα, τα ιαματικά νερά της ενδείκνυνται για νοσήματα μυοσκελετικού, νευρικού και κυκλοφορικού συστήματος, δερματοπάθειες, καθώς επίσης και γυναικολογικές παθήσεις.
Σημειώνεται ότι, το ιαματικό νερό αναβλύζει στη θερμοκρασία των 33,5° C. Κυριότερα συστατικά του, που το διακρίνουν από άλλα ιαματικά νερά, είναι το ανθρακικό οξύ διαλυμένο και σε ελεύθερη κατάσταση, όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρόθειο, τα οποία συναντώνται σε σημαντική αναλογία, κατατάσσοντας την Πηγή σε μια ιδιαίτερη κατηγορία πηγών, των οξυανθρακούχων - υδροδειούχων.
Τα Λουτρά Υπάτης βρίσκονται σε υψόμετρο 400 μέτρων και σε απόσταση 19χλμ. από τη Λαμία. Η Πηγή, από την οποία αναβλύζει το ιαματικό νερό, βρίσκεται μέσα στο πάρκο και παρουσιάζει όψη κρατήρα ηφαιστείου.

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΥΠΑΤΗΣ

ydroxoosΗ πηγή της Υπάτης βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή της πεδιάδας της Φθιώτιδας δίπλα στους πρόποδες της Οίτης, σε απόσταση 2,5 χλμ περίπου. Στο μέσο της πεδιάδας ρέει ο Σπερχειός ποταμός. Το έδαφος της περιοχής της Υπάτης στερείται υγρασίας κατά τους θερινούς μήνες και λόγω αυτού καθώς και της μικρής υψομετρικής της θέσεως, το κλίμα που επικρατεί είναι ήπιο και ξηρό. Η πηγή της Υπάτης αναβλύζει το μέσον της περιοχής εντός του πάρκου από φυσικό ρήγμα, το οποίο παρουσιάζει την όψη φρέατος ή κρατήρα ηφαιστείου βάθους 16 μέτρων.
Ιστορικό: Τα ιαματικά νερά της Υπάτης ανέβλυζαν κατά πάσα πιθανότητα το έτος 427 π.χ. Κατά την διάρκεια σεισμού εκείνη την εποχή, ο οποίος όπως αναφέρει ο Στράβων επέφερε μεγάλες καταστροφές σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Η αρχαιότητα της πηγής της Υπάτης αποδεικνύεται και από άλλα στοιχεία, μεταξύ των οποίων τα σπουδαιότερα ήταν τα διασωθέντα μέχρι μερικών ετών γράμματα του 4ου αι π.χ. Τα οποία ανέγραφαν το όνομα της θεάς Αφροδίτης στην οποία λέγεται πως ήταν αφιερωμένα τα λουτρά της Υπάτης. Επίσης ανευρέθηκαν μαρμάρινες πλάκες με αρχαία γράμματα, μια εκ των οποίων ανέγραφε: "λήθην τ'όπισθεν ος ίθι ελεύσεται".
Μετά τον 1ο μ.χ. αιώνα η περιοχή της Θεσσαλίας και ιδίως της Υπάτης έλαβε μεγάλη φήμη από τις διανέμουσες στην περιοχή αυτή μάγισσες , οι οποίες λόγω της αμάθειας την εποχή εκείνη και της επιτηδειότητας θεωρούνταν υπερφυσικά πρόσωπα, τα οποία έκαναν θαύματα. Όπως αναφέρουν ο Θεόφραστος και ο Πλίνιος οι μάγισσες χρησιμοποιούσαν για την θεραπεία των ασθενών το φυτό ελλέβορον, το οποίο φύεται στους πρόποδες του Παρνασσού και της Οίτης και έχει καταπραϋντική ιδιότητα.
Για τις μάγισσες της Υπάτης αναφέρουν ο Πολύβιο, ο Ηλιόδωρος και ο Λουκιανός ο οποίος έγραψε ενα περιγραφικότατο διήγημα αφηγούμενος την μεταμόρφωση του από τις μάγισσες. Επι Τουρκοκρατίας χρησιμοποιούνταν τα λουτρά της Υπάτης καλούμενα λουτρά του Πατρατζίκ. Η οργάνωση των ιαματικών πηγών άρχισε από το έτος 1805 ενώ το έτος 1903 ήταν στην χώρα η μόνη άρτια οργανωμένη πηγή.
Εγκαταστάσεις υδροθεραπείας: Το Υδροθεραπευτήριο της Υπάτης είναι από τα τελειότερα και πλέον συγχρονισμένα υδροθεραπευτήρια. Περιλαμβάνει λουτήρες πολυτελείας με συνεχή δωμάτια για ξεκούραση των λουόμενων, λουτήρας πρώτης κατηγορίας, λουτήρας δεύτερης κατηγορίας, λουτήρας ειδικών θεραπειών και λουτήρες για πάσχοντες από βαριές δερματικές παθήσεις. Τα διαμερίσματα των θαλάμων των λουτήρων πλαισιώνονται από πολλές αίθουσες αναμονής και αναπαύσεως των λουόμενων. Επίσης έχει μηχανικές εγκαταστάσεις αερισμού των θαλάμων προς απομάκρυνση των αερίων και εγκαταστάσεις καθαρισμού των λουτήρων με εκτοξευόμενο κοινό νερό θερμοκρασίας 80 βαθμών κελσίου. Συνολικά οι λουτήρες του υδροθεραπευτηρίου είναι 59.
Η πηγή της Υπάτης παρουσιάζει ιδιότυπη φυσικοχημική σύσταση και ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία υδροθειο-χλωριονατριούχν και των αλκαλικών γαιών οξυπηγών. Καμία από τις σημερινές πηγές μοιάζει με αυτή της πηγής της Υπάτης. Κυρίως η πηγή αυτή αντιπροσωπεύει 2 κατηγορίες πηγών των οξυανθρακούχων και των θειούχων κι ως εκ τούτου ανταποκρίνεται στους 2 τύπους λουτρών των οξυανθρανθρακούχων ή λουτρών διοξειδίου του άνθρακα και των υδροθειούχων.
Οι κυριότερες από τις οξυανθρακούχες πηγές οι οποίες προσομοιάζουν εν μέρει στην πηγή της Υπάτης και έχουν οργανωθεί από τα ειδικά κέντρα λουτροθεραπείας των πασχόντων από τις παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος είναι οι πηγές Royat στην Γαλλία και οι πηγές του Naubeim στην Γερμανία, αλλά και από αυτά διαφέρει η πηγή της Υπάτης, διότι περιέχει και ποσότητα υδροθείο, το οποίο δεν έχουν οι άλλες πηγές.
Πηγή Υπάτη. Διοξείδιο του άνθρακα (CO2) 1,49 γραμμ., υδρόθειο (H2S) 0,007 γραμμ. Κατά χιλιόγραμμο νερού θερμοκρασία 33,5 βαθμοί κελσίου.
Πηγές Royat: Συγκρότημα 5 πηγών με περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακος 0,37-170 γραμ. Κατά χιλιόγραμμο νερού και θερμοκρασία 20-35 βαθμοί κελσίου.
Πηγές Naubeim: Περιλαμβάνουν 9 πηγές με περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακα 0,37-1,90 γραμ. Κατά χιλιόγραμμο νερού και θερμοκρασία από 10-34 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
1. Παθήσεις και σύνδρομα των αγγείων
2. Αρτηριακές υπερτάσεις – Ανεπάρκεια στεφανιαίων αρτηριών της καρδιάς- Ενδαρτηρήτις κάτω άκρων (διαλείπουσα χολότης)- φλεβίτιδες
3. Παθήσεις της καρδιάς- Παθήσεις των βαλβίδων της καρδιάς- Μικρές καρδιακές ανεπάρκειες
4. Διαταραχές του νευρικού συστήματος της καρδιάς- Ταχυκαρδίες- Αρρυθμίες
5. Παθήσεις του δέρματος – Έκζεμα – Δερματίτιδες και λοιπά
6. Διαταραχές περιφερειακών νεύρων και μυών – Παραλύσεις – Ατροφίες μυών
7. Αθριτισμός υπό τας ποικίλας εκδηλώσεις αυτού

 

Οι υπηρεσίες μας

Αν επιθυμείτε να ανανεωθείτε, να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση, να αποκτήσετε το τέλειο «μαύρισμα» και αν αισθάνεστε πιεσμένοι τότε η ιδανική πρόταση είναι να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις του υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Υπάτης. Θα ανακουφιστείτε από το άγχος, θα χαλαρώσετε τους μύες και τους πόνους των αρθρώσεων, θα τονώσετε τον οργανισμό σας, θα προσθέσετε υγιή λάμψη στο δέρμα και θα βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα του ύπνου σας.
Στο υδροθεραπευτήριο λειτουργούν συνολικά 37 ατομικοί εσωτερικοί λουτήρες, εκ των οποίων οι 21 Α' κατηγορίας και οι 16 πολυτελείας και εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή. Στο εσωτερικό των εγκαταστάσεών μας υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, στο οποίο εξειδικευμένος Ιατρός παρακολουθεί καθημερινά και καθ' όλη τη διάρκεια της λουτρικής περιόδου τους λουόμενους. Το προσωπικό μας αποτελείται από άριστα εκπαιδευμένους νοσηλευτές τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Στο κέντρο του κατάφυτου πάρκου μας βρίσκεται η φυσική πηγή του ιαματικού νερού, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από κοντά το αναβλύζον νερό της. Η επίσκεψη στο πάρκο ενδείκνυται και για τους λιλιπούτειους φίλους μας στην παιδική χαρά!

 

Ωράριο λειτουργίας εσωτερικών ατομικών λουτήρων
από Μάιο έως Οκτώβριο καθημερινά από 07:00 πμ έως 15:00 μμ
Ωράριο λειτουργίας εξωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής ιαματικού νερού από Μάιο έως Σεπτέμβριο καθημερινά από 07:00 πμ έως 20:00 μμ
τον μήνα Οκτώβριο καθημερινά από 07:00 πμ έως 15:00 μμ

 

Ωράριο λειτουργίας εσωτερικών ατομικών λουτήρων και εξωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής ιαματικού νερού από Νοέμβριο έως Απρίλιο από Πέμπτη έως Δευτέρα από 09:00 πμ έως 17:00 μμ

 

Τιμές εισιτηρίων
Λουτήρες πολυτελείας 6,00 €
Λουτήρες Α' κατηγορίας 5,00 €
Εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή ιαματικού νερού 4,00 €

 

Παροχή έκπτωσης στην εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή
 Νήπια (0-6 ετών)
 Μαθητές (6-18 ετών) και συνοδοί σχολικών εκδρομών
 Φοιτητές με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας
 Στρατιώτες με την επίδειξη της στρατιωτικής ταυτότητας
 Άνεργοι με την επίδειξη κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ
Λουτήρες πολυτελείας 4,00 €
Εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή ιαματικού νερού 2,00 €

 

Ειδική κατηγορία για τους κατοίκους / δημότες του Δήμου Λαμιέων
Λουτήρες πολυτελείας 4,00 €
Εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή ιαματικού νερού 3,00 €
Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται δημοτικός φόρος 15% και ΦΠΑ 24%

 

Δικαίωμα χρήσης ιατρικών υπηρεσιών (συνοδεύεται από το ΔΑΥ) 3,50 €

 

Δωρεάν λούσεις
Ανάπηροι πολέμου (με την επίδειξη ειδικού δελτίου αναπηρικής ταυτότητας)
Στους λουόμενους που ολοκληρώνουν δέκα πέντε (15) λούσεις (μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα) θα παρέχονται πέντε (5) λούσεις δωρεάν

 

Γενικοί κανόνες και οδηγίες για τους λουόμενους της κολυμβητικής δεξαμενής ιαματικού νερού

Υποχρεώσεις λουομένων
o Οι λουόμενοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται στις οδηγίες λούσεων, τους κανόνες σωστής χρήσης της δεξαμενής και προς τους κανονισμούς ασφαλείας.
o Όλοι οι λουόμενοι πρέπει να είναι καθαροί, να συμπεριφέρονται κοσμίως και να χρησιμοποιούν σωστά τις εγκαταστάσεις.
o Κάθε λουόμενος, πριν εισέλθει στον χώρο της δεξαμενής, οφείλει να κάνει λουτρό καθαριότητος χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και σαπούνι και στη συνέχεια να ξεπλυθεί καλά, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από το σώμα του τα υπολείμματα του σαπουνιού.
o Το πέταμα νερού από το στόμα, το φύσημα της μύτης, η ούρηση κ.λ.π. εντός της πισίνας απαγορεύεται. Μόνο τα αυλάκια υπερχειλίσεως δύνανται να χρησιμοποιούνται για την περίπτωση αποχρέμψεως.
o Τα χρησιμοποιούμενα ρούχα κολύμβησης (μαγιό, στολές κολύμβησης κ.τ.λ.) θα είναι απλού τύπου, καθαρά και ανεξίτηλου χρωματισμού. Οι λουόμενοι πρέπει να φορούν σκουφάκι κολύμβησης.
o Απαγορεύονται τα ζωηρά και επικίνδυνα παιγνίδια εντός του χώρου της εγκατάστασης.
o Κανένας λουόμενος δεν θα εισέρχεται στην πισίνα άνευ παρουσίας επόπτη ή άλλου αρμοδίου υπαλλήλου (ναυαγοσώστη).
o Πρόσωπα που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των λουομένων δεν θα γίνονται δεκτά στην πισίνα ή θα αποβάλλονται από αυτή.
o Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος στην κολυμβητική δεξαμενή από τα πλάγια.
o Απαγορεύεται η χρήση αντι-ηλιακών κρεμών και σπρέι πριν την είσοδο στην κολυμβητική δεξαμενή
o Απαγορεύονται οι λούσεις για παιδιά κάτω των δέκα (10) ετών χωρίς συνοδό μέσα στην κολυμβητική δεξαμενή
o Απαγορεύεται η είσοδος ή το λούσιμο οποιουδήποτε ζώου εντός του χώρου των εγκαταστάσεων.
o Απαγορεύεται η κολύμβηση εντός μίας ώρας μετά το φαγητό.
o Απαγορεύεται η κολύμβηση όταν νιώθετε κουρασμένοι.
o Απαγορεύεται η κολύμβηση ή ηλιοθεραπεία γυμνόστηθοι.
o Η διάρκεια του λουτρού δεν μπορεί να ξεπερνά τα τριάντα (30) λεπτά

Πληροφορίες: www.loutraypatis.gr και στα τηλέφωνα 22310 59526, 22310 59528.

lout2

 

lout3

lout4

lou4

lout5

lout6

lout7

lou6

lout8

lou2

lout9

lou5

lou3

 

 

 

KDAP_256X214.gif

banner_Epimelitirio_Trikalon.gif

ABRAMOPOYLOS_256X214.gif

vamal.gif

300x250_maska_1.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

Sarroy17-1.jpg

chamber_trikala_web.jpg

Xlivas.gif

polizos.gif

aliagas copy

faltakas

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com